• Barna Tanczos: „Pentru mine Europa înseamnă libertate”.
  • Barna Tanczos: „Este o provocare să prindem din urmă statele vest europene”.
  • Barna Tanczos este senator de Harghita din anul 2012.

Avea 13 ani când în România a căzut comunismul și avea 31 de ani când România a devenit membră a Uniunii Europene.

Economist la bază, pasionat de sport, Tanczos Barna și-a început cariera politică, înainte de integrare, ca expert pentru aleșii României. Europa lui Tanczos Barna avea o anumită simbolistică în tinerețe.

Întrebat de Sorina Matei ce înseamnă Uniunea Europeană și Europa pentru el, Barna Tanczos a spus că: „Pentru mine înseamnă libertate. Eu mai țin minte cum era când trebuia să stăm la coadă la graniță. Pentru România este o provocare uriașă. Pe partea de gestionare a deșeurilor este o provocare incredibilă pentru că țintele sunt atât de ambițioase la nivel european încât sunt extrem de greu de realizat pentru noi. E o provocare frumoasă pentru România să fie membră în această Uniune”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Vremurile s-au scurs, de 9 ani este senator de Harghita și de 5 luni este ministru în Guvernul României. Negociază bugete, politici și programe cu Uniunea Europeană. Acum, Europa lui Tanczos Barna arată altfel.

Întrebat de Sorina Matei dacă între timp România a avut mai mult de câștigat și dacă nu a pierdut nimic, Barna Tanczos a spus că: „Cu siguranță mai mult de câștigat”.

Despre pierderi, Barna Tanczos a afirmat că: „Am pierdut mult, am pierdut producție, industrie, piață, pentru că sunt foarte multe domenii unde suntem net importatori, agricultura, industria alimentară. Am pierdut un sfert de țară, din păcate. Este în continuare o provocare pentru toată țara să prindem din urmă statele vest europene”.