Băsescu: O ruşine fără margini – Occidentul refuză să scoată Rusia din sistemul SWIFT

sursă foto - Twitter
  • Fostul președinte al României, Traian Băsescu, afirmă că Occidentul refuză să scoată Rusia din sistemul SWIFT, care ar opri fluxurile de bani care vin spre Federația Rusă.
  • Fostul preşedinte, mai adaugă că „imaginile dramatice cu suferinţele îngozitoare ale femeilor şi copiilor ucraineni îi impresionează pe marii politicieni occidentali mult mai puţin decât banii multinaţionalelor”.
  • Traian Băsescu conchide că neaplicarea unei astfel de măsuri ar însemna un nou compromis față de Rusia lui Putin.

„În timp ce ucrainenii sunt zdrobiţi sub şenilele tancurilor ruseşti, Occidentul refuză să scoată Rusia din sistemul SWIFT care ar opri aproape instantaneu fluxurile de bani care curg spre Federaţia Rusă”, afirmă fostul preşedine, Traian Băsescu. El mai adaugă că „bătăuşul de la Kremlin trebuie oprit”.

„Bătăuşul de la Kremlin trebuie oprit! O ruşine fără margini, în timp ce ucrainenii sunt zdrobiţi sub şenilele tancurilor ruseşti, occidentul refuză să scoată Rusia din sistemul SWIFT care ar opri aproape instantaneu fluxurile de bani care curg spre Federaţia Rusă din vânzarea ţiţeiului şi a gazelor naturale, alimentând maşinăria de război a lui Putin”, scrie, pe Facebook, Traian Băsescu.

Fostul preşedinte, europarlamentar în prezent, afirmă că „imaginile dramatice cu suferinţele îngozitoare ale femeilor şi copiilor ucraineni îi impresionează pe marii politicieni occidentali mult mai puţin decât banii multinaţionalelor”.

„Sigur că o astfel de măsură este majoră şi ne va afecta şi pe noi, dar este singură care nu ar însemna un nou compromis cu Rusia lui Putin. S-ar putea să ne fie ceva mai frig în case, dar acum ucrainenii mor. Dacă după compromisurile în favoarea Rusiei legate de R.Moldova (Transnistria), de Georgia (Aphazia şi Osetia de Sud), de Ucraina (Crimeea şi Dombas) va urmă un nou compromis şi după invadarea Ucrainei, atunci să nu ne mire dacă următoare ţintă a lui Putin va fi o ţară membră NATO sau UE. Şi atunci, marile cancelarii europene vor spune din nou “business as usual” pentru că va fi o ţară de la frontieră de Est a NATO şi UE. Ce păcat că nimeni nu-şi mai aminteşte Conferinţa de la Munchen din 1938, iar Germania şi Italia sunt primele care trebuie să-şi amintească”, conchide Băsescu.