• Concurență mare la posturile pentru Poliția Animalelor, în medie sunt 16 candidați pe un loc.
  • Cea mai mare concurență este pe posturile de agent de poliție, fiind primite peste 23 de cereri pentru fiecare post.
  • Peste 4.300 de cereri de înscriere au fost depuse de persoane care vor candida pe unul dintre cele 264 de posturi de ofițeri și agenți de poliție.

Este concurență mare pentru locurile scoase la concurs pentru posturile de la Poliția Animalelor, pentru fiecare post fiind depuse, în medie, 16 cereri.

În perioada de înscriere, au fost primite mai mult de 16 cereri, în medie, pentru fiecare post scos la concurs, prin încadrare directă din sursă externă, pentru structurile de protecția animalelor, anunță Poliția Română. Cea mai mare concurență este pe posturile de agent de poliție, fiind primite peste 23 de cereri, în medie, pentru fiecare post scos la concurs.

Peste 4.300 de cereri de înscriere au fost depuse de persoane care vor candida pe unul dintre cele 264 de posturi de ofițeri și agenți de poliție, scoase la concurs prin încadrare directă din sursă externă, pentru structurile de protecția animalelor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

699 de cereri pentru posturile de ofițer de poliție cu specializarea medic veterinar

Ce stă în spatele acestui interes? În principiu, stabilitatea sistemului, salariul deloc de neglijat şi o pensie destul de bună. De asemenea, au fost primite 699 de cereri de înscriere la concurs pentru cele 86 de posturi de ofițer de poliție cu specializarea medic veterinar.

Sincron audio Dumitru Coarnă, lider sindicat poliţişti: „Să spunem că ei angajează acum un medic veterinar, o să-l facă comisar şef, nu subinspector, nu o ia de la zero. E o problemă pentru că se creează o stare de disconfort în rândul celorlalţi, care practic au luat-o treaptă cu treaptă şi au urcat profesional.”

Totuşi, înfiinţarea acestei structuri ridică niște semne de întrebare. Asta în condiţiile în care poliţiştii erau deja obligaţi prin lege să constate comportamentele abuzive faţă de animele, iar pedepsele sunt prevăzute în Codul Penal de mulţi ani. Un element de noutate este că 86 de medici veterinari vor fi încadraţi pe funcţii de ofiţeri de poliţie peste noapte, prin transfer.

Dumitru Coarnă, lider sindicat poliţişti: „Vine unul din afară, care nu ştie ce o să facă din punct de vedere poliţienesc. Cum credeţi dvs că un medic veterinar o să instrumenteze un dosar penal? Nu ştie, îi trebuie 4-5 ani ca să ştie să instrumenteze.”

Astfel, au fost primite 2.984 de cereri de înscriere pentru cele 129 de posturi de agent de poliție scoase la concurs și 635 de cereri pentru cele 49 de posturi de ofițer de poliție.

În această perioadă, se desfășoară activitatea de validare a candidaturilor și probele eliminatorii de concurs, urmând ca, la data de 23 ianuarie 2021, să se desfășoare proba scrisă.