• 4.300 de oameni s-au înscris pentru 264 de posturi disponibile
  • Salariul mare și pensia bună sunt marile avantaje ale meseriei
  • Sunt 23 de candidați pe un post de agent de poliție
  • 86 de medici veterinari vor deveni ofițeri de poliție

La scurt timp după ce s-au scos posturile pentru Poliția Animalelor, doritorii au început să apară.

Peste 4.300 de oameni vor să obţină unul dintre cele 264 de posturi disponibile. Cea mai mare concurenţă este pentru posturile de agenţi de poliţie. Sunt 23 de candidaţi pentru un loc.

Stabilitatea sistemului, salariul mare şi o pensie bună sunt marile avantaje. 86 de medici veterinari vor fi încadraţi pe funcţii de ofiţeri de poliţie peste noapte, prin transfer.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Dumitru Coarnă, lider sindicat poliţişti: „Să spunem că ei angajează acum un medic veterinar, o să-l facă comisar şef, nu subinspector, nu o ia de la zero. E o problemă pentru că se creează o stare de disconfort în rândul celorlalţi, care practic au luat-o treaptă cu treaptă şi au urcat profesional. Vine unul din afară, care nu ştie ce o să facă din punct de vedere poliţienesc. Cum credeţi că un medic veterinar o să instrumenteze un dosar penal? Nu ştie, îi trebuie 4-5 ani ca să ştie să instrumenteze.“

Totuşi, înfiinţarea acestei structuri ridică niște semne de întrebare. Poliţiştii erau deja obligaţi prin lege să constate comportamentele abuzive faţă de animele, iar pedepsele sunt prevăzute în Codul Penal de mulţi ani.