BBC World News, interzis în China. Ministrul britanic de Externe: „Această măsură va afecta reputaţia Chinei în ochii lumii”

Sursa foto: Profimedia
  • BBC World News a fost interzis în China pentru „conținut care încalcă legea”.
  • Anunțul vine la o săptămână după ce Marea Britanie i-a retras licența de emisie televiziunii chineze de stat CGTN.

BBC World News a fost interzis în China pentru „conţinuturi care încalcă legea”, potrivit unui comunicat emis joi de Autoritatea chineză de reglementare audiovizuală, scrie CNN.

„BBC World News a difuzat rapoarte despre China care „încalcă principiile veridicității și imparțialității în jurnalism”, se arată în comunicat.

Anunțul vine la o săptămână după ce Marea Britanie i-a retras licența de emisie televiziunii chineze de stat CGTN

Pe 4 februarie, autoritățile de reglementare din Marea Britanie au eliminat licența națională de emisie postului de televiziune de stat chinez, după ce o anchetă a invocat lipsa de control editorial și legături cu Partidul Comunist aflat la guvernare. Ofcom a declarat că a revocat licența din Marea Britanie pentru China Global Television Network sau CGTN, un canal internațional de știri prin satelit în limba engleză.

CGTN fusese disponibil gratuit și cu TV cu plată în Marea Britanie.

„Suntem dezamăgiți că autoritățile chineze au decis să ia această decizie. BBC este cel mai de încredere emițător de știri internațional din lume și relateaz[ povești din întreaga lume în mod imparțial”, a declarat un purtător de cuvânt al BBC.

„China are unele dintre cele mai dure restricţii din lume în privinţa mass-media şi internet, şi această măsură va afecta numai reputaţia Chinei în ochii lumii”, a scris pe Twitter, ministrul britanic al Afacerilor Externe, Dominic Raab.