Belarus acuză Franța de „piraterie aeriană“: „Este absolut scandalos și imoral“

UE va pedepsi regimul din Belarus, dar și pe Lukașenko Sursa: Profimedia
  • Belarus acuză Franța de „piraterie aeriană“
  • Miercuri, Franța a refuzat intrarea în spațiul său aerian a unui avion belarus care efectua o cursă Minsk-Barcelona

Franța este acuzată de „piraterie aeriană“ de către Belarus, pe motiv că a refuzat intrarea în spațiul său aerian a unui avion belarus care efectua o cursă Minsk-Barcelona, relatează AFP.

Este un fapt absolut scandalos și un act imoral. Sincer, este practic piraterie aeriană. Completa desconsiderare a intereselor persoanelor aflate la bord, a siguranței lor, este pur și simplu stupefiantă“, transmite purtătorul de cuvânt al diplomației belaruse, Anatoli Glaz.

Acesta susține că marea parte a pasagerilor erau cetățeni UE și denunță „o încălcare directă a normelor de drept internațional“.

Reacția vine după ce, miercuri, zborul companiei naționale Belavia a fost nevoit să facă cale întoarsă după doar câteva minute de la decolare, chiar înainte de a intra în spațiul aerian polonez.

Cu trei minute înainte de decolare, autoritățile aeronautice franceze au dezactivat planul de zbor fără a atenționa compania aeriană“, declară compania Belavia, care a aflat acest lucru de la controlorii de trafic polonezi.