• Autorităţile din Belgia atrag atenţia rezidenţilor în ceea ce priveşte vaccinurile anti-COVID false.
  • Suspectează că vaccinurile puse la vânzare sunt din Rusia şi nu au aprobare pentru siguranţă şi eficienţă.
  • Peste 370 de mii de belgieni s-au vaccinat până acum din 11,5 milioane.

Belgia nu e de acord cu vaccinul anti-Covid de pe internet. Autorităţile sanitare le-au cerut locuitorilor să se abţină de la cumpărarea vaccinurilor COVID-19 online, din magazine sau de pe stradă de la vânzători necunoscuţi.

Sabine Stordeur, co-preşedinta campaniei de vaccinare din Belgia şi-a exprimat azi îngrijorarea în ceea ce priveşte vaccinurile false într-o conferinţă de presă. Ea este de părere că dozele scoase la vânzare sunt din Rusia.

Sabine Stordeur, co-preşedintă a grupului de lucru pentru vaccinare din Belgia: „Pentru întoarcerea la viaţa normală este foarte recomandat să nu cumpăraţi aceste vaccinuri pe stradă, în magazine sau online. Singurele vaccinuri sigure şi eficiente sunt gratuite şi se administrează în centrele de vaccinare, spitale şi case de îngrijire sau de odihnă.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Belgia, la fel ca celelalte ţări europene foloseşte cele trei vaccinuri coronavirus aprobate până acum în Uniunea Europeană, Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca.

Peste 370.000 de belgieni s-au vaccinat cu prima doză de ser şi 203 000 au atins imunizarea cu ambele doze. Populaţia Belgiei este de 11,5 milioane.