• Benjamin Griveaux, candidatul LREM şi fost purtător de cuvânt al Guvernului Franţei, se retrage din cursa pentru Primăria Parisului
  • Decizia a fost luată după difuzarea unor imagini compromiţătoare
  • Imaginile au fost difuzate de controversatul artist rus Piotr Pavlenski

Benjamin Griveaux, candidatul formaţiunii politice de centru Republica în Mişcare (LREM) şi fost purtător de cuvânt al Guvernului Franţei, a anunţat vineri retragerea din cursa pentru desemnarea primarului Parisului, după difuzarea unor imagini compromiţătoare de către activistul Piotr Pavlenski.

„Am decis să îmi retrag candidatura din scrutinul municipal” programat în martie, a declarat Benjamin Griveaux.

În Franța, așa-numita lege ”revenge porn”, publicare de imagini pornografice private fără consimțământ prevede pedepse de până la 2 ani de închisoare.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES

„Nu vreau să mă expun mai mult, pe mine şi familia mea, când sunt permise astfel de lovituri. Când mi-am anunţat candidatura la funcţia de primar al Parisului, cunoşteam duritatea vieţii politice. De mai mult de un an, eu şi familia mea am fost vizaţi de afirmaţii calomnioase, de minciuni, de atacuri anonime, dezvăluiri ale conversaţiilor private după ce au fost furate şi ameninţări cu moartea. Acest val de noroi m-a afectat şi le-a făcut rău celor pe care îi iubesc. Ca şi cum acest lucru nu ar fi fost suficient, un nou prag a fost depăşit ieri, iar un website şi reţelele de socializare online au difuzat atacuri urâte care mi-au afectat viaţa privată„, a precizat Benjamin Griveaux.

Înainte de anunţarea deciziei de retragere a candidaturii, Benjamin Griveaux a avut, conform unor surse, o întrevedere cu preşedintele Emmanuel Macron.

Potrivit site-ului LCI.fr, pe un blog au apărut imagini de natură sexuală şi mesaje cu caracter obscen între Benjamin Griveaux şi o persoană neidentificată.

Difuzarea imaginilor a fost revendicată de artistul rus Piotr Pavlenski, exilat în Franţa, unde a obţinut azil politic în anul 2017.

Activistul controversat, în vârstă de 35 de ani, a declarat, pentru cotidianul Libération: Benjamin Griveaux „este cunoscut pentru faptul că se bazează în permanenţă pe valorile familiale, spune că vrea să fie primarul familiilor şi menţionează permanent ca exemple soţia sa şi copiii săi. Dar face totul invers. Nu mă deranjează ca oamenii să aibă sexualitatea pe care o doresc (…), dar trebuie să fie oneşti. Însă el vrea să fie liderul oraşului şi minte alegătorii. Eu locuiesc în Franţa, sunt parizian, este important pentru mine”.

Piotr Pavlenski este cunoscut pentru proteste controversate. În ianuarie 2019 a fost condamnat la trei ani de închisoare, dintre care doi cu suspendare, pentru că a incendiat faţada unei sucursale a „Banque de France” în octombrie 2017. În 2013, și-a bătut în cuie organele genitale între pavelele din Piata Roșie din Moscova.

Sursă foto: Profimedia

România a avut a doua creştere economică din Europa în ultimul trimestru al anului trecut

România a avut a doua creştere economică din Europa în ultimul trimestru al anului trecut, în comparaţie cu anul precedent Faţă de trimestrul precedent, creşterea economică a României se plaseză pe primul loc În UE27 creştere economică este de 0,1% Creşterea PIB din România şi trimestrul IV al anului trecut, de 4,1%, este a doua […]

Read more