- Mii de israelieni s-au adunat sâmbătă seara supăraţi de felul în care premierul a tratat criza coronavirusului
- Principalul protest a avut loc chiar la reşedinţa lui Netanyahu din Ierusalim
- Protestele vin pe fundalul reluării acuzaţiilor de corupţie în adresa lui Netanyahu
Premierul Istraelului este contestat de mii de cetăţeni pentru felul în care a gestionat criza coronavirusului. Protestele au avut loc sâmbătă seara în întreaga ţară, dar şi în faţa casei lui Benjanim Netanyahu.
Advertisment
Demonstranţii au venit cu pancarte pe care scria „Eroare din 1933: Democraţia nu a fost găsită“ şi au cerut demisia acestuia. Primul val de infectări a fost controlat în Israel, dar după redeschidere, considerată a fi pripită, numărul celor infectaţi a crescut mult. Protestatarii spun că nici asistenţa financiară a guvernului nu a fost de ajuns.
Ministrul securităţii Publice, Amir Ohana, vorbind despre protestele împotriva guvernului şi a premierului Netanyahu, a spus că ”există o probabilitate mare ca acestea să se termine cu sânge”. Întrebat al cui sânge crede că va fi vărsat, Ohana nu a avut niciun răspuns. ”Demonstraţiile împotriva guvernului au fost mereu şi vor fi întotdeauna, acest lucru este ceea ce numim seva democraţiei”, a declarat ministrul Securităţii Publice.
Recomandări
Protestele din Israel vin în umbra procesului de corupţie al lui Netanyahu, reluat în această lună. El este acuzat de fraudă, abuz de încredere şi luare de mită într-o serie de scandaluri.
- Financial Times: Putin e dispus să oprească războiul din Ucraina pe linia frontului actual, dacă SUA recunosc anexarea Crimeei și exclud aderarea Ucrainei la NATO
- Un incendiu a fost declanșat la un depozit militar din regiunea Vladimir în Rusia. Starea de urgență a fost declarată în districtul Kirzhach
- Tot mai mulți bărbați creează relații intime cu chatboți personificați. Marius Luican, director Reveal: „Se ajunge în astfel de situații cu persoane care sunt îndepărtate social”
- Ce presupune planul lui Trump de pace? Ucraina ar trebui să cedeze Rusiei 20% din teritoriul său, atât timp cât e „de facto”, nu „de jure”
- Marea poate opri încălzirea globală. Cum funcționează SeaCURE, sistemul care extrage CO2 din apă