• Mii de israelieni s-au adunat sâmbătă seara supăraţi de felul în care premierul a tratat criza coronavirusului
  • Principalul protest a avut loc chiar la reşedinţa lui Netanyahu din Ierusalim
  • Protestele vin pe fundalul reluării acuzaţiilor de corupţie în adresa lui Netanyahu

Premierul Istraelului este contestat de mii de cetăţeni pentru felul în care a gestionat criza coronavirusului. Protestele au avut loc sâmbătă seara în întreaga ţară, dar şi în faţa casei lui Benjanim Netanyahu.

Demonstranţii au venit cu pancarte pe care scria „Eroare din 1933: Democraţia nu a fost găsită“ şi au cerut demisia acestuia. Primul val de infectări a fost controlat în Israel, dar după redeschidere, considerată a fi pripită, numărul celor infectaţi a crescut mult. Protestatarii spun că nici asistenţa financiară a guvernului nu a fost de ajuns. 

Ministrul securităţii Publice, Amir Ohana, vorbind despre protestele împotriva guvernului şi a premierului Netanyahu, a spus că ”există o probabilitate mare ca acestea să se termine cu sânge”. Întrebat al cui sânge crede că va fi vărsat, Ohana nu a avut niciun răspuns. ”Demonstraţiile împotriva guvernului au fost mereu şi vor fi întotdeauna, acest lucru este ceea ce numim seva democraţiei”, a declarat ministrul Securităţii Publice.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Protestele din Israel vin în umbra procesului de corupţie al lui Netanyahu, reluat în această lună. El este acuzat de fraudă, abuz de încredere şi luare de mită într-o serie de scandaluri.