• Benjamin Netanyahu a avut un interviu în vederea următoarelor alegeri din Israel.
  • Netanyahu: Pfizer şi Moderna îmi răspund doar mie.
  • Netanyahu a oferit asigurări că Iranul nu va îşi va continua visul nuclear.

Israelul e fruntea. Cam aşa s-ar putea rezuma ultimul interviu al lui Netanyahu, unde şi-a lăudat performaţele în vederea alegerilor de peste mai puţin de două săptămâni.  

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: „E un lucru măreţ. Israelul e liderul lumii la vaccinare, Israelul este liderul lumii la reluarea economie. Şi intenţionez să să mă dedic personal economiei”

Israelul a ajuns la performanţa de a vaccina mai mult de 50% din populaţie. Netanyahu a folosit prilejul pentru a se mândri cu relaţia pe care o are cu producătorii serurilor. Contextul mai larg este că deşi a vaccinat mare parte din populaţia israeliană, acesta nu prea s-a uitat şi la Palestinieni.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Până luni, organizaţia care s-a ocupat cu administrarea serurilor pe Malul de Vest, a primit doze doar pentru 6.000 de persoane. 

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: „Lucrez chiar acum cu Pfizer şi Moderna pentru a aduce zeci de milioane de vaccinuri noi şi lucrez pentru a crea planuri. Un plan pentru a produce vaccinuri aici, pentru Israel. 180 de premieri şi preşedinţi sună la Pfizer, sună la Moderna, dar ei nu le răspund la apeluri. Mie mi-au răspuns.”

Netanyahu a oferit o reacţie şi pe subiectul ambiţiilor nucleare ale Iranului.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: „Datorită modului în care am procedat, planurile Iranului au fost date înapoi pentru ani întregi şi datorită a ceea ce voi face, ei nu vor avea niciodată, niciodată o bombă nucleară. Câtă vreme sunt premier, Iranul nu va avea bombe atomice”.

Nu toţi israelienii sunt fericiţi cu prestaţia de premier a lui Netanyahu. În Ierusalim sunt proteste a 37-a săptămână consecutivă împotriva premierului. Noi alegeri legislative vor avea loc acolo pe 23 martie.