• Israel este campion în privința imunizării populației
  • Benjamin Netanyahu vrea să împartă vaccin țărilor care „s-au apropiat de Israel”
  • 5.000 de doze din vaccinul Moderna către Cehia și către Honduras
  • Alte 2.000 de doze au fost distribuite palestinienilor din teritoriile ocupate

Israelul forțează barierele politico-diplomatice. Guvernul israelian va trimite flacoane cu vaccinuri unor țări aliate și prietene. Nu întâmplător, acest gest de bunăvoință privește acele state care au manifestat flexibilitate sau interes pentru mutarea ambasadelor proprii de la Tel Aviv la Jerusalem.

Este o mișcare inovatoare, pentru că să dai flacoane de vaccin, în plină campanie electoarlă, poate fi văzută în fel și chip. Pe de altă parte, este și o mișcare îndrăzneață, pe care premierul Netanyahu o face față de anumite state.

Această mișcare a fost comentată ca o intenție de a cumpăra atenția sau intenția de a muta ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim, de la reprezentanțele diplomatice și ale unor state”, a comentat Bogdan Nicolae, analist la Monitorul Apărării și Securității.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Vorbim, în primul rând, despre state aliate, dar foarte îndepărtate de regiune Honduras și Guatemala, de exemplu, dar și state apropiate de noi, cum sunt Cehia și Ungaria.”, a mai adăugat acesta.

Câte flacoane are Israelul de oferit

„În momentul de față, au dat 5.000 de doze din vaccinul Moderna către Cehia și către Honduras. Este confirmat acest lucru. Neconfirmate sunt celelalte doze care s-au dus către Ungaria și Guatemala. Alte 2.000 de doze au fost distribuite palestinienilor din teritoriile ocupate.”, a mai explicat Bogdan Nicolae, analist la Monitorul Apărării și Securității.