• F. Cîțu: Nu l-am demis pe Berceanu de la Garda de Mediu.
  • F. Cîțu: Lui Berceanu i-a fost retras sprijinul politic.
  • O. Berceanu: E o decizie strict politică.
  • Fiul primarului PNL din Jegălia a preluat atribuțiile de șef al Gărzii de Mediu.
  • F. Cîțu: Dacă aveam semnale că nu e capabil, nu îl delegam.

Pleacă ai voștri, vin ai noștri – așa și la Garda de mediu după divorțul USR-PLUS de PNL. Un liberal care se laudă în CV -ul oficial că știe să folosească un videoproiector sau un scaner a preluat atribuțiile fostului șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

Alexandru Lucian Vasile are 31 de ani. A crescut la partid, la PNL. Ce știm despre el – este președintele TNL Călărași și fiul primarului liberal din comuna Jegălia. De profesie inginer silvic, a lucrat mai întîi la firma înființată de tatăl său, unde a devenit și asociat. În februarie anul trecut a fost numit vicepreședinte la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, iar din martie 2021, comisar general adjunct la Garda de Mediu.

Adică adjunctul lui Octavian Berceanu. Florin Cîțu spune că tocmai de aceea l-a ales. Bine, premierul a găsit o explicație și pentru demiterea lui Berceanu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Domnul Berceanu a fost numit politic şi nu l-am demis eu, de fapt, i-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieşit de la guvernare nu a fost numit nimeni în locul domnului Berceanu, doar atribuţiile au fost delegate adjunctului domnului Berceanu, care era acolo din martielucrau împreună şi niciodată nu am primit de la domnul Berceanu vreun semnal că adjunctul domniei sale nu ar fi capabil să ducă mai departe sau să facă lucrurile”, a declarat premierul Cîțu.

Berceanu așteaptă ancheta DNA

În timp ce Garda de Mediu e blocată în războiul politic, altcineva face treaba instituției. Zeci de saci de gunoaie au strâns voluntarii zilel trecute din Parcul național Defilul Jiului. Premierul e supărat. Nu că statul nu și face datoria, ci pe cei care au pus la îndoială competența noului șef de la Garda de Mediu. Zilele trecute i-a înțepat pe toți contestatarii săi.

Octavian Berceanu a vorbit, în cadrul ȘTIU, despre demiterea sa.

„Domnul Cîțu mai și minte grav când spune că nu el m-a demis, ci că mi s-a retras susținerea politică. Îmi pare răcu că avem un prim-ministru care nu face diferența între ceea ce semnează și ceea ce vorbește. Nu vorbim de un joc politic. Este vorba de grupuri de interese din zona infracțională, din zona deșeurilor, acolo se învârte totul. Am făcut sesizări penale pentru depozitări ilegale de deșeuri, iar membrii importanți ai PNL-ului sunt implicați direct. Eu aștept să văd ce face și DNA-ul în continuare. Aștept de la DNA să ancheteze membri unor grupări infracționale care fac afaceri cu deșeuri în România, au importat deșeuri, au făcut depozite ilegale de milioane de metri cubi de deșeuri și numele lor se regăsesc pe liste PNL-ului”, a afirmat Octavian Berceanu.