• Poliţia din Berlin a oprit protestul de sâmbătă din cauza nerespectării dinstanţării sociale şi pentru că participanţii nu purtau mască
  • Activiştii contra mască de protecţie scandează în centrul Berlinului ”Opriţi minciunile despre corona!”, ”Merkel să plece!” şi ”Lăsaţi copiii să respire!”
  • Protestele se desfăşoară în condiţiile în care numărul de noi infectări cu COVID-19 este în creştere

Poliţia din Berlin a oprit protestul de sâmbătă, desfăşurat de activiştii împotriva măsurilor de protecţie şi prevenire a infectării cu COVID-19. Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că în mare parte protestatarii au înţeles mesajul şi se retrag paşnic, însă mai sunt şi zone în care s-au raportat violenţe, cum ar fi incendieri ale containerelor şi drumuri blocate.

În mai multe capitale ale Europei, printre care Berlin şi Paris, au loc proteste împotriva măsurilor de prevenţie a infectării cu coronavirus. Participanţii la proteste se opun vehement regulilor impuse de guvern, cu toate că în ultimele săptămâni numărul cazurilor de bolnavi COVID-19 este în continuă creştere.

Autorităţile din Germania eu emis miercuri un comunicat prin care au anunţat că vor închide protestul de sâmbătă.
Andreas Geisel, senatorul de interne din Berlin, a declarat că autorităţile au decis să interzică protestele pentru a proteja oamenii împotriva infecţiei. ”Suntem încă în mijlocul unei pandemii şi numărul persoanelor infectate este în creştere”, a declarat Geisel.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Până acum, protestatarii s-au strâns în centrul Berlinului, la Poarta Brandenburg, cu pancarte şi mesaje precum ”Opriţi minciunile despre corona!”, ”Merkel să plece!” şi ”Lăsaţi copiii să respire!”.

Vineri, Angela Merkel i-a rugat pe cetăţeni să rămână precauţi şi să se protejeze împotriva virusului, aşa cum au făcut şi până acum.

Autor: Bogdana Gusuleac