• Fostul premier italian Silvio Berlusconi a dezvăluit că luna trecută, de ziua sa de naștere, a primit 20 de sticle de vodcă rusească premium și un mesaj personal de la Vladimir Putin.
  • Pe fondul relatărilor privind reînnoirea prieteniei lor, partidul lui Berlusconi, Forza Italia, a negat că acesta ar fi luat din nou legătura cu Putin și a reiterat poziția anti-război a liderului lor.
  • Putin și Berlusconi s-au legat la începutul anilor 2000, la scurt timp după ce fiecare dintre ei a preluat funcția.

Fostul premier italian Silvio Berlusconi și-ar fi reluat prietenia cu premierul rus Vladimir Putin, după o răceală de moment. Într-un gest generos, Putin i-a dăruit lui Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, 20 de sticle de vodcă rusă premium și un mesaj personal cu ocazia zilei sale de naștere luna trecută, a dezvăluit miliardarul italian.

Am reluat puțin legătura cu Putin, destul de mult, în sensul că de ziua mea de naștere mi-a trimis 20 de sticle de vodcă și o scrisoare foarte dulce, a declarat Berlusconi în fața parlamentarilor din partidul său Forza Italia, potrivit înregistrării audio publicate de agenția de presă LaPresse.

Pentru a nu fi mai prejos, baronul media italian a spus că i-a răspuns lui Putin cu câteva sticle de Lambrusco vin și o scrisoare la fel de dulce. În înregistrarea audio, el s-a referit, de asemenea, la Putin ca fiind o persoană pașnică și sensibilă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pe fondul relatărilor privind reînnoirea prieteniei lor, partidul lui Berlusconi, Forza Italia, a negat că acesta ar fi luat din nou legătura cu Putin și a reiterat poziția anti-război a liderului lor.

Într-o declarație, partidul, care a câștigat recent alegerile generale, a declarat că poziția lui Berlusconi și a partidului cu privire la războiul dintre Rusia și Ucraina a fost în conformitate cu poziția Europei și a Statelor Unite și că nu există niciun loc pentru ambiguitate și nu a existat niciodată.

Putin și Berlusconi s-au legat la începutul anilor 2000, la scurt timp după ce fiecare dintre ei a preluat funcția. Timp de peste două decenii, bromance-ul lor a fost bine documentat în mass-media. Amiabilitatea lor a rezistat chiar și după ce Berlusconi a fost înlăturat de la putere în 2011, după ani de scandaluri sexuale și acuzații de corupție.

Berlusconi s-a abținut chiar să îl condamne public pe premierul rus după ce acesta a invadat Ucraina în februarie 2022. Cu toate acestea, o ruptură s-a format între cei doi bărbați când, în aprilie, italianul a ieșit la rampă și a declarat că este profund dezamăgit și întristat de comportamentul lui Putin în legătură cu războiul din Ucraina , după cum a relatat The Moscow Times.

Dar, într-o răsturnare bruscă de situație, Berlusconi a declarat luna trecută că Putin a fost împins în război și că a vrut să pună oameni decenți la conducerea Kievului. Comentariile au fost făcute cu câteva zile înainte de alegerile generale din Italia și au atras critici acerbe. Totuși, acest lucru nu a împiedicat partidul lui Berlusconi să măture sondajele.