Bezos se confruntă cu critici după ce executivii de la Washington Post s-au întâlnit cu Trump

Jeff Bezos, proprietarul multimiliardar al Washington Post, a fost subiectul unor critici intense în weekend, după ce directorii companiei sale aerospațiale au avut o întâlnire cu Donald Trump, în aceeași zi în care ziarul a decis să nu susțină un candidat la alegerile prezidențiale din SUA, scrie The Guardian.

Conform unui raport al New York Times, liderii editoriali ai Washington Post au călătorit la Miami la sfârșitul lunii septembrie 2024 pentru a discuta cu Bezos, care s-a arătat reticent în privința unei susțineri pentru Kamala Harris în alegerile din 5 noiembrie. Deși ziarul anunțase anterior că nu va susține niciun candidat, au existat discuții în redacție pentru aprobarea lui Harris.

După acest anunț, oficiali ai Blue Origin, compania aerospațială deținută de Bezos, s-au întâlnit cu Trump, ceea ce a stârnit suspiciuni de legături între cele două părți. Critici din cadrul ziarului, inclusiv Robert Kagan, editor general, au exprimat îngrijorări că întâlnirea ar fi fost posibilă doar datorită deciziei de a nu susține candidatul democrat.

Will Lewis, noul editor angajat de Bezos, a apărat decizia, dar nu a reușit să calmeze valul de critici și anulările de abonamente. Optsprezece editorialiști de opinie au semnat o coloană de protest, considerând decizia o „greșeală teribilă”.

Fostul editor executiv, Marty Baron, a caracterizat situația drept „lașitate”, în timp ce mulți cititori proeminenți, inclusiv Stephen King și Liz Cheney, au anunțat anulări de abonamente ca formă de protest.

Criticii au subliniat că atitudinea Washington Post și a altor publicații față de Trump reflectă o „supunere anticipată” față de autoritarism, conform termenului din cartea lui Tim Snyder, „On Tyranny”. Bezos, a doua cea mai bogată persoană din lume, a achiziționat Washington Post în 2013 și, recent, a început să se implice mai mult în conducerea ziarului, în contextul unor pierderi financiare și a unei morale scăzute în rândul angajaților.

Exit mobile version