Biden a criticat răspunsul lui Trump legat de pandemia de coronavirus: „Este vina Chinei”

Absolut firesc, gestionarea crizei sanitare provocate de COVID a fost un subiect pe agenda dezbaterii.

Un nou prilej pentru Donald Trump de a arăta cu degetul spre China și pentru Biden de a-l acuza pe președintele în funcție că acționează haotic.

Joe Biden: 200.000 de morți. Așa cum ai spus, peste șapte milioane de infectări în Statele Unite. Noi avem, de fapt, cinci sau patru la sută din populația totală a lumii, 20 la sută din toate decesele. 40.000 de oameni sunt confirmați pozitiv în fiecare zi. În plus, între 750 și 1000 de oameni mor. Când i s-a prezentat acest număr, a răspuns „este ceea ce este”. Ei bine, este ceea ce este pentru că tu ești cine ești. De asta e așa. Președintele nu are niciun plan.

Donald Trump: Dacă te-am fi ascultat pe tine, țara ar fi rămas larg deschisă. Milioane de oameni ar fi murit, nu doar 200.000. Și o persoană este prea mult. Este vina Chinei. Nu ar fi trebuit să se întâmple asta niciodată. Au împiedicat-o să continue, dar a fost vina Chinei. Apropo, când vorbești despre numere, nu știi câți oameni au murit în China. Nu știi câți oameni au murit în Rusia. Nu știi câți oameni au murit în India. Ei nu dau cifre clare.