• Michael Regan va fi noul director al Agenţiei americane pentru Protecţia Mediului (EPA)
  • Nu este prima dată când Regan lucrează în cadrul agenției
  • Biden dorește să reintegreze SUA în Acordul Climatic de la Paris

Michael Regan, va fi numit în funcţia de director al Agenţiei americane pentru Protecţia Mediului (EPA) de către președintele-ales al Statelor Unite, Joseph Biden, afirmă surse politice de la Washington citate de publicaţia The Hill şi de site-ul Axios.com.

Regan, de 44 de ani, este secretarul Departamentului pentru Calitatea Mediului din statul american Carolina de Nord.

Michael Regan nu este novice în cadrul Agenției americane pentru Protecţia Mediului. Acesta a mai lucrat în cadrul instituției în timpul administraţiilor Bill Clinton şi George W. Bush, fiind responsabil de verificarea calităţii aerului.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Echipa Biden a fost foarte impresionată de activităţile lui Michael Regan la conducerea Agenţiei pentru Calitatea Mediului din Carolina de Nord, de modul în care a tras la răspundere entităţile care poluau, inclusiv de obţinerea celui mai mare acord de eliminare a particulelor de cărbune. De asemenea, echipa Biden a fost impresionată de modul în care Michael Regan le-a oferit comunităţilor afectate de nedreptăţi în domeniul mediului o voce mai puternică în deciziile privind mediul şi resursele naturale„, a declarat un membru al echipei de tranziţie de la Washington.

Joseph Biden tratează în mod prioritar problemele care afectează mediul înconjurător şi intenţionează să reintegreze Statele Unite în Acordul Climatic de la Paris.