• Președintele SUA avertizează că Rusia ar putea lansa atacuri cibernetice asupra Statelor Unite.
  • Joe Biden cere ca partenerii din sectorul privat să intensifice imediat apărarea cibernetică.
  • Președintele american a anunțat că va continua să utilizeze toate instrumentele pentru a împiedica, a perturba şi a riposta la atacuri cibernetice.

Preşedintele Joseph Biden a avertizat, luni, că Rusia ar putea lansa atacuri cibernetice asupra infrastructurii esenţiale din Statele Unite ca ripostă la sancţiunile masive impuse din cauza intervenţiei militare în Ucraina.

„Acesta este un moment critic pentru a accelera activităţile în sensul îmbunătăţirii securităţii cibernetice pe plan intern şi consolidării rezilienţei naţionale. Am avertizat anterior asupra riscurilor ca Rusia să lanseze activităţi cibernetice negative împotriva Statelor Unite, inclusiv ca ripostă la costurile economice fără precedent pe care noi le-am impus Rusiei împreună cu aliaţii şi partenerii. Aceste lucruri se înscriu în modul de acţiune al Rusiei. Astăzi, Administraţia mea reiterează acele avertismente, pe baza noilor informaţii care arată că Guvernul Rusiei explorează opţiuni pentru potenţiale atacuri cibernetice”, afirmă Joseph Biden într-un comunicat postat pe site-ul Casei Albe.

„Încă din prima zi, Administraţia mea a acţionat pentru consolidarea apărării cibernetice, prin aplicarea de măsuri extinse în materie de securitate cibernetică ale Guvernului Federal şi ale sectoarelor esenţiale de infrastructură asupra cărora avem autoritatea de a face acest lucru, precum şi prin crearea de parteneriate inovative public-privat şi prin inţiative de intensificare a securităţii cibernetice în infrastructura esenţială. (…) Administraţia mea va continua să utilizeze toate instrumentele pentru a împiedica, a perturba şi, dacă va fi necesar, a riposta la atacuri cibernetice asupra infrastructurii critice. Dar Guvernul Federal nu poate asigura singur apărarea faţă de această ameninţare. Cea mai mare parte a infrastructurii esenţiale din SUA este deţinută şi administrată de sectorul privat, astfel că deţinătorii de infrastructură esenţială şi operatorii trebuie să accelereze eforturile pentru blocarea porţilor digitale”, a adăugat preşedintele SUA.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Dacă nu au luat deja măsuri, îndemn partenerii din sectorul privat să intensifice imediat apărarea cibernetică prin implementarea celor mai bune practici pe care le-am dezvoltat împreună în ultimul an”, a subliniat Joseph Biden.