• Biden nu a menționat în mod specific China” în fața invitaților săi.
  • Această reuniune rară a fost convocată în contextul în care SUA încearcă să contracareze influența chineză în creștere în Africa.
  • Casa Albă a dat semnale contradictorii cu privire la situația epidemiei de COVID.

Președintele Biden i-a avertizat miercuri pe liderii africani că cu siguranță va exista” o altă pandemie globală, în timp ce a anunțat că SUA vor acorda milioane de dolari pentru ajutorarea continentului.

Chiar dacă ne străduim să punem capăt COVID-19, continuăm să construim sisteme și instituții de sănătate mai puternice și să accelerăm eforturile pentru a obține o acoperire universală a sănătății, pentru a ne asigura că suntem mai bine pregătiți pentru a face față provocărilor din domeniul sănătății, inclusiv următoarei pandemii – și cu siguranță va exista una”, a declarat președintele în timpul remarcilor care au dat startul Forumului de afaceri SUA-Africa de la Washington.

Casa Albă a dat semnale contradictorii cu privire la situația epidemiei de COVID, Biden declarând în septembrie la emisiunea 60 Minutes” că pandemia s-a terminat”, dar citând-o în același timp pentru a promova o controversată anulare a împrumuturilor studențești garantate de guvernul federal.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Biden nu a menționat în mod specific China” în fața invitaților săi, în ciuda faptului că această reuniune rară a fost convocată în contextul în care SUA încearcă să contracareze influența chineză în creștere în Africa.

De asemenea, China se întâmplă să fie locul unde a apărut COVID-19 la sfârșitul anului 2019. Agențiile de spionaj americane au evaluat anul trecut că virusul ar fi putut să se fi scurs de la Institutul de Virusologie din Wuhan, care efectua cercetări riscante asupra coronavirusurilor folosind fonduri nerambursabile americane.

Biden a anunțat o serie de inițiative americane de ajutorare în timpul discursului său înaintea unui dineu de seară la Casa Albă pentru șefii de stat în vizită, ale căror sejururi la hoteluri de lux au blocat traficul în capitala țării.

Biden a declarat că Millenium Challenge Corporation a guvernului american va accelera contribuțiile către națiunile africane, concentrându-se pe o varietate de sectoare.

De la începutul administrației mele, MCC a anunțat noi investiții de aproape 1,2 miliarde de dolari în Africa. Ne așteptăm ca MCC să aloce încă 2,5 miliarde de dolari în Africa doar în următorii trei ani, sprijinind totul, de la agricultură la transporturi și până la accesul la energie regenerabilă”, a declarat el.

De fapt, MCC tocmai a anunțat discuții pentru parteneriate cu patru țări africane. … [cu] Gambia [și] Togo pentru a stimula dezvoltarea economică, precum și un contract pentru Senegal pentru a consolida conexiunile regionale și un program de prag în Mauritania pentru a contribui la consolidarea guvernanței democratice și la continuarea reformei politice pentru a debloca creșterea economică.”