• Joe Biden compară criza de acum cu cea din anii 1930.
  • Preşedintele-ales al SUA: „Acum suntem în mijlocul celei de-a patra revoluţii industriale”
  • Joe Biden a dezvăluit că unii senatori republicani l-au sunat pentru a-l felicita.

Preşedintele-ales al SUA, Joe Biden, a comparat situaţia actuală cu criza economică din anii 1930, afirmând, într-un interviu acordat postului CNN, că oamenii sunt preocupaţi pe bună dreptate, întrucât este „a patra revoluţie industrială”.

Joe Biden a afirmat că se va confrunta cu probleme asemănătoare cu cele pe care le-a avut de rezolvat preşedintele Franklin Roosevelt în timpul crizei economice din anii 1930.

Actualele circumstanţe nu sunt diferite de ceea ce s-a întâmplat în 1932. Au fost schimbări fundamentale, nu doar în Statele Unite, ci în întreaga lume”, a declarat preşedintele-ales al SUA.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Acum suntem în mijlocul celei de-a patra revoluţii industriale. Cu toate schimbările tehnologice, americanii se întreabă: Va fi o clasă de mijloc? Ce vor face oamenii? Este o stare de nelinişte”, a precizat Biden.

Referindu-se la măsurile antiepidemice, Biden a declarat că le va cere cetăţenilor americani să poarte mască „100 de zile”, pentru diminuarea semnificativă a infecţiilor, subliniind că va recomanda şi vaccinarea anticoronavirus.

Preşedintele-ales al SUA a exprimat susţinerea pentru o soluţie de compromis a liderilor republicani şi democraţi din Congres în scopul aprobării unui nou program de relansare economică.

„Este un început bun. Cred că trebuie aprobat şi cred că vom avea nevoie de mai mult. Va trebui să solicit mai mult”, a spus Biden, referindu-se la un proiect care prevede stimulente economice şi sociale în valoare de 908 miliarde de dolari.

Joe Biden a dezvăluit că unii senatori republicani l-au sunat pentru a-l felicita, deşi preşedintele în funcţie, Donald Trump, nu şi-a recunoscut încă înfrângerea.

„Înţeleg situaţia în care se află” politicienii republicani. „Şi, până când rezultatul nu va fi decis clar în Colegiul Electoral, s-au pus într-o situaţie delicată”.

Dar, după votul formal al Colegiului Electoral Federal, „o parte importantă a conducerii Partidului Republican va recunoaşte ceea ce este evident„, a subliniat Biden.