Biden dă vina pe asaltul lui Putin asupra Ucrainei pentru creşterea preţurilor la carburanţi în SUA

President Biden campaigns for Terry McAuliffe in Virginia Foto: Hepta
  • Biden îl învinovățește pe Putin pentru creșterea prețului la carburanți în SUA.
  • Biden a acuzat companiile de petrol și gaze pentru ceea ce el numește prioritizarea profiturilor în detrimentul consumatorilor.
  • Președintele american a făcut presiuni asupra Congresului pentru a adopta o scutire a taxei federale pe benzină.

Președintele Joe Biden a dat vina pentru creșterea prețului la carburanți în SUA pe războiul din Ucraina al președintelui rus Vladimir Putin.

„Adevărul simplu este că prețul benzinei a crescut cu aproape 2,00 dolari pe galon din cauza atacului nemilos al lui Vladimir Putin asupra Ucrainei. Și facem tot ce putem pentru a reduce această durere la pompă acum”, a spus Biden.

„Dacă aceste experiențe ne-au arătat ceva, este că trebuie să creștem și să valorificăm mai multă energie aici, acasă”, a adăugat el.

De asemenea, Biden a acuzat companiile de petrol și gaze pentru ceea ce el numește prioritizarea profiturilor în detrimentul consumatorilor, în timp ce a făcut presiuni asupra Congresului pentru a adopta o scutire a taxei federale pe benzină.

„Fac apel la companii să treacă acest lucru, fiecare bănuț din această reducere de 18 cenți, la consumator”, a spus Biden, adăugând: „Nu este timp acum pentru profituri”.