• Biden a declarat joi că nu are niciun regret” cu privire la modul și momentul în care publicul a aflat despre documente.
  • Am descoperit că o mână de documente au fost depuse în locul greșit”, a declarat Biden reporterilor.
  • Biden a declarat că cooperează pe deplin și așteaptă cu nerăbdare să rezolve rapid această problemă”.

Joe Biden a declarat că nu există nimic acolo” atunci când a fost întrebat insistent despre descoperirea de documente clasificate și dosare oficiale la domiciliul și fostul său birou.Am descoperit că o mână de documente au fost depuse în locul greșit”, a declarat Biden reporterilor care l-au interogat în timpul unui tur al pagubelor provocate de furtunile din California, joi. Le-am predat imediat Arhivelor și Departamentului de Justiție”.

Biden a declarat că cooperează pe deplin și așteaptă cu nerăbdare să rezolve rapid această problemă”.

Cred că veți descoperi că nu este nimic acolo”, a spus el. Nu există nimic acolo”. Casa Albă a dezvăluit că avocații lui Biden au găsit documente clasificate și înregistrări oficiale în patru ocazii în ultimele luni, pe 2 noiembrie, în birourile Centrului Penn Biden din Washington, apoi în perchezițiile ulterioare, pe 20 decembrie, în garajul casei președintelui din Wilmington, Delaware, și pe 11 și 12 ianuarie, în biblioteca de acasă a președintelui.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Procurorul general Merrick Garland l-a numit săptămâna trecută pe Robert Hur, un fost procuror american din Maryland, în calitate de consilier special pentru a supraveghea ancheta Departamentului de Justiție cu privire la aceste documente.

Descoperirea complică ancheta federală asupra fostului președinte Donald Trump, despre care Departamentul de Justiție spune că a luat cu el sute de documente marcate ca fiind clasificate la plecarea de la Casa Albă la începutul anului 2021 și a rezistat luni de zile solicitărilor de a le returna guvernului.

Cele două cazuri sunt diferite. Biden, de exemplu, a predat de bunăvoie documentele odată găsite. Dar problema îi obosește pe președinte și pe consilierii săi, care au declarat în repetate rânduri că au acționat rapid și corespunzător atunci când au fost descoperite documentele și că fac eforturi pentru a fi cât mai transparenți posibil, deși întrebări cheie rămân fără răspuns.

Biden și-a exprimat frustrarea că problema documentelor a fost adusă în discuție în timp ce examina pagubele provocate de furtuna de pe coastă, spunând reporterilor că mă deranjează” faptul că a fost întrebat despre gestionarea materialelor clasificate chiar dacă avem o problemă serioasă aici” în California. De ce nu-mi puneți întrebări despre asta?”, a insistat el.

Echipa lui Biden s-a confruntat cu critici pentru dezvăluirile sale fragmentate publicul nu a fost informat despre documente decât la începutul lunii ianuarie, iar după aceea descoperirile suplimentare s-au scurs încet. Aceasta a dus ocazional la schimburi aprinse între reporteri și secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, în sala de ședințe a Casei Albe. Aceasta a avut probleme când a sugerat vinerea trecută că toate documentele fuseseră recuperate, pentru ca în weekend să fie dezvăluită o descoperire suplimentară.

Biden a declarat joi că nu are niciun regret” cu privire la modul și momentul în care publicul a aflat despre documente. Urmez ceea ce avocații mi-au spus că vor să fac”, a spus el.