• Biden: Putin a respins orice dialog cu SUA și aliații.
  • Biden: De luni de zile facem coaliție cu UE, UK și Canada.
  • Biden: Putin atentează la pacea globală și a ales războiul fără vreun motiv.
  • Biden: Am autorizat desfășurarea de trupe în România, Estonia, Polonia.

Joe Biden îl acuză pe Vladimir Putin de faptul că a refuzat orice dialog cu Statele Unite ale Americii și aliații.

„De săptămâni vă tot avertizăm că asta o să se întâmple, în ultima săptămână am văzut ce s-a întâmplat și în regiunea Donbasului“, a spus Joe Biden, joi seara.

Printre altele, președintele a menționat că îi va apăra pe aliații SUA din Est, iar rușii nu vor mai putea să construiască arme și l-a acuzat pe Putin că „atentează la pacea globală și a ales războiul fără vreun motiv“. „Forțele noastre nu se vor angaja într-un conflict în Ucraina. Am autorizat desfășurarea de trupe în România, Estonia, Polonia“, a mai spus Biden.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Biden spune că agresiunea nu poate continua fără să primească replica: „SUA vor fi alături de poporul ucrainean, iar Putin va fi lovit. L-am asigurat pe Zelenski că SUA și aliații susțin Ucraina“.

Biden a refuzat să răspundă la întrebarea: De ce nu i-ați impus sancțiuni lui Putin, personal?

Liderul de la Casa Albă a condamnat vehement atacul Rusiei asupra Ucrainei. „Vor exista costuri severe pentru economia Rusiei, atât imediat, cât şi în timp. Am conceput în mod intenţionat aceste sancţiuni pentru a maximiza impactul pe termen lung asupra Rusiei şi pentru a minimiza impactul pentru Statele Unite şi pentru aliaţii noştri. Statele Unite nu fac singure acest lucru“, a adăugat liderul de la Casa Albă, precizând că se vor ralia toate ţările din cadrul Uniunii Europene şi din Grupul G7.