• Biden: Putin a respins orice dialog cu SUA și aliații.
  • Biden: De luni de zile facem coaliție cu UE, UK și Canada.
  • Biden: Putin atentează la pacea globală și a ales războiul fără vreun motiv.
  • Biden: Am autorizat desfășurarea de trupe în România, Estonia, Polonia.

Joe Biden îl acuză pe Vladimir Putin de faptul că a refuzat orice dialog cu Statele Unite ale Americii și aliații.

„De săptămâni vă tot avertizăm că asta o să se întâmple, în ultima săptămână am văzut ce s-a întâmplat și în regiunea Donbasului“, a spus Joe Biden, joi seara.

Printre altele, președintele a menționat că îi va apăra pe aliații SUA din Est, iar rușii nu vor mai putea să construiască arme și l-a acuzat pe Putin că „atentează la pacea globală și a ales războiul fără vreun motiv“. „Forțele noastre nu se vor angaja într-un conflict în Ucraina. Am autorizat desfășurarea de trupe în România, Estonia, Polonia“, a mai spus Biden.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Biden spune că agresiunea nu poate continua fără să primească replica: „SUA vor fi alături de poporul ucrainean, iar Putin va fi lovit. L-am asigurat pe Zelenski că SUA și aliații susțin Ucraina“.

Biden a refuzat să răspundă la întrebarea: De ce nu i-ați impus sancțiuni lui Putin, personal?

Liderul de la Casa Albă a condamnat vehement atacul Rusiei asupra Ucrainei. „Vor exista costuri severe pentru economia Rusiei, atât imediat, cât şi în timp. Am conceput în mod intenţionat aceste sancţiuni pentru a maximiza impactul pe termen lung asupra Rusiei şi pentru a minimiza impactul pentru Statele Unite şi pentru aliaţii noştri. Statele Unite nu fac singure acest lucru“, a adăugat liderul de la Casa Albă, precizând că se vor ralia toate ţările din cadrul Uniunii Europene şi din Grupul G7.