• Administraţia de la Kiev a anunţat că nu acceptă armistiţiul propus de preşedintele Rusiei, denunţând ipocrizia” Moscovei.
  • Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat, joi, aplicarea unui armistiţiu unilateral temporar în Ucraina.
  • Ordinul transmis armatei ruse pentru oprirea atacurilor este valabil în zilele de 6 şi 7 ianuarie.

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a exprimat scepticism, joi seară, în legătură cu propunerea de armistiţiu temporar a omologului său rus, Vladimir Putin, considerând că liderul de la Kremlin vrea doar un moment de relaxare.

Sunt reticent să răspund la orice spune Putin. Mi s-a părut interesant. Era pregătit să bombardeze spitale, grădiniţe şi biserici pe 25 decembrie şi de Anul Nou. Cred că încearcă să aibă puţin oxigen”, a afirmat Biden, citat de postul de televiziune CNN.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat, joi, aplicarea unui armistiţiu unilateral temporar în Ucraina, cu ocazia celebrării Crăciunului ortodox pe stil vechi. Ordinul transmis armatei ruse pentru oprirea atacurilor este valabil în zilele de 6 şi 7 ianuarie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ţinând cont de apelul Sanctităţii sale, Patriarhul Chiril, i-am ordonat ministrului Apărării să introducă un regim de încetare a focului pe toată linia de contact cu părţile din Ucraina, începând de pe 6 ianuarie la prânz, până pe 7 ianuarie la ora 24.00″, a comunicat Kremlinul, conform cotidianului Le Monde.

Preşedintele Rusiei a îndemnat şi trupele ucrainene să respecte armistiţiul, pentru a le oferi credincioşilor ortodocşi, confesiune majoritară în Rusia şi Ucraina, ocazia să participe la slujbele de Crăciun.

Administraţia de la Kiev a anunţat că nu acceptă armistiţiul propus de preşedintele Rusiei, denunţând ipocrizia” Moscovei.