• Summitul are loc cu doar opt săptămâni înainte de alegerile de la jumătatea mandatului, în care republicanii încearcă să preia controlul Congresului.
  • Un oficial de la Casa Albă a declarat reporterilor că evenimentul de joi, care a inclus un panel cu primari republicani și democrați, nu a fost unul politic.
  • Summitul va demonstra că ne putem uni dincolo de liniile partizane.

Președintele SUA, Joe Biden, a făcut apel la un front unit împotriva crimelor motivate de ură și a violenței politice, într-un discurs în care a încercat să se prezinte ca un campion al valorilor moderate într-o perioadă de creștere a extremismului.

Trebuie să înfruntăm binele, răul și adevărul. Asta fac marile națiuni, iar noi suntem o națiune mare, a declarat Biden în fața unei săli pline la Summitul United We Stand organizat joi la Casa Albă. Supremația albă nu va avea ultimul cuvânt.

Trebuie să alegeți să fiți o națiune a speranței, a unității și a optimismului – sau o națiune a fricii, a divizării și a uri, a adăugat Biden. Președintele american a povestit, ca de multe ori înainte, cum a luat decizia de a-l contesta pe președintele de atunci, Donald Trump, în alegerile din 2020, după ce republicanul a refuzat inițial să condamne un marș neonazist din 2017 în Charlottesville, Virginia.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

Charlottesville a schimbat totul pentru că eu cred că povestea noastră este să ne unim ca oameni într-o singură națiune, într-o singură Americă. El a spus că un val de violențe rasiste – inclusiv un atac mortal asupra unei biserici de negri din Charleston, Carolina de Sud, în 2015, un atac armat în masă care a vizat latino-americani în El Paso, Texas, în 2019, și un alt masacru armat, de data aceasta vizând afro-americani, în Buffalo, New York, în mai – a lăsat țara să se clatine.

Mulți dintre voi ați pierdut o parte din inima și din sufletul vostru, a spus el în fața audienței, care includea o secțiune transversală de activiști pentru drepturile civile, lideri religioși, academicieni și oficiali aleși.

Biden vorbește despre efectele violenței alimentate de ură

Casa Albă a descris conferința de o zi, în cadrul căreia Biden a ținut discursul principal, ca fiind o șansă de a evidenția efectele corozive ale violenței alimentate de ură asupra democrației noastre și a siguranței publice”. Summitul are loc cu doar opt săptămâni înainte de alegerile de la jumătatea mandatului, în care republicanii încearcă să preia controlul Congresului.

De asemenea, are loc la două săptămâni după ce Biden a ținut un discurs înflăcărat în care a denunțat ideologia extremă a lui Trump, ai cărui susținători au invadat Capitoliul pentru a încerca să anuleze alegerile din 2020 și care continuă să promoveze teorii ale conspirației de extremă dreapta.

Un oficial de la Casa Albă a declarat reporterilor că evenimentul de joi, care a inclus un panel cu primari republicani și democrați, nu a fost unul politic și va demonstra că ne putem uni dincolo de liniile partizane.