Biden face apel la tinerii din generația Z să meargă la vot: „Aceste alegeri vor decide viitorul Americii în următor”

November 1, 2022, Miami Gardens, Florida, USA: November 1, 2022, Miami Gardens, Florida: President Joseph Biden speaks in at Florida Memorial University, a historical black college, in support of Democrats ahead of the midterm elections. (Credit Image: © Dominic Gwinn/ZUMA Press Wire)

Cu câteva zile înainte de alegerile intermediare, preşedintele american Joe Biden i-a îndemnat joi pe tinerii alegători din New Mexico şi California să meargă la vot pentru a proteja democraţia.

Turneul lui Biden în vestul Statelor Unite a început în Albuquerque, unde a vorbit despre anularea datoriilor studenţeşti de miliarde de dolari şi a criticat profiturile record ale companiilor petroliere.

Preşedintele a afirmat că democraţii se confruntă cu preţurile ridicate la benzină şi creşterea inflaţiei. 

„Democraţia este pe vot” , a spus Biden. „Adevărul este că… aceste alegeri vor determina direcţia ţării pentru cel puţin 10 ani sau mai mult” .

Sondajele de opinie arată că republicanii ar putea recâştiga controlul asupra Camerei Reprezentanţilor şi, probabil, asupra Senatului.

Anterior, în New Mexico, Biden a spus că politicile sale privind datoriile studenţeşti şi programul gratuit de şcolarizare al guvernatorului New Mexico Michelle Lujan Grisham, au fost concepute pentru a ajuta tinerii americani să dobândească abilităţi  ca să poată concura într-o economie modernă.

Generaţia voastră nu va fi ignorată, nu veţi fi ocoliţi, nu veţi fi reduşi la tăcere” , le-a transmis Biden studenţilor din generaţia Z de la Central New Mexico Community College.

Biden a mai spus că oamenii nu ar trebui să fie închişi pentru posesie de marijuana şi a promis o altă încercare de a interzice armele de asalt, transmite Reuters

Sondajele arată că Lujan Grisham este mai populară decât rivalul ei, republicanul Mark Ronchetti, un fost meteorolog de televiziune.

Democrata Lujan Grisham a promis menţinerea accesului la avort în timp ce Ronchetti vrea să interzică procedura la 15 săptămâni de la conceperea fătului. 

Exit mobile version