• Joe Biden a inspectat graniţa dintre SUA şi Mexic, în prima sa călătorie regională după doi ani de mandat.
  • Vizita sa este umbrită de problema imigraţiei ilegale.
  • Preşedintele Camerei, Kevin McCarthy, a catalogat vizita lui Biden drept o „şedinţă foto .

Preşedintele Joe Biden a inspectat graniţa dintre SUA şi Mexic, în prima sa călătorie regională după doi ani de mandat. Vizita sa este umbrită de problema imigraţiei ilegale. Republicanii învinuiesc administraţia Biden pentru un număr record de migranţi care au trecut graniţa în ultimii doi ani. 

La prima sa oprire, preşedintele a observat că ofiţerii de frontieră din El Paso au demonstrat cum  inspectează vehicule de droguri, bani şi alte obiecte de contrabandă. Apoi, a călătorit pe o stradă prăfuită cu clădiri abandonate şi s-a plimbat de-a lungul unui gard metalic de graniţă care separă oraşul american de Ciudad Juarez.

Ultima sa oprire a fost Centrul de servicii pentru migranţi din judeţul El Paso. 

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Vizita de aproape patru ore a lui Biden la El Paso a fost foarte controlată. Nu a întâlnit imigranţi, potrivit AP News

Avocaţii imigranţilor îl acuză pe Biden că a stabilit politici crude, asemănătoare cu cele ale predecesorului său, Donald Trump.

Într-un context al tensiunilor profunde legate de imigraţie, guvernatorul Texasului Greg Abbott, un republican, i-a înmânat lui Biden o scrisoare de îndată ce a aterizat în stat. I-a transmis că „haosul” de la graniţă este un „rezultat direct” al preşedintelui din cauza neaplicării legilor federale. Mai târziu, Biden a scos scrisoarea din buzunarul jachetei în timpul turneului său, spunând reporterilor: „Nu am citit-o încă” .

Preşedintele Camerei, Kevin McCarthy, a catalogat vizita lui Biden drept o „şedinţă foto”. A mai scris pe Twitter că majoritatea republicană va din Camera Reprezentanţilor va trage administraţia Biden la răspundere pentru crearea celei mai periculoase crize la frontieră din istoria Americii.