• SUA vor confisca averile oligarhilor ruși.
  • Banii obținuți din vânzarea acestor proprietăți vor fi folosiți la reconstrucția Ucrainei.
  • În prezent, sunt discuții cu Japonia, Coreea, Qatar și altele, pentru a susține efortul SUA de a ajuta aliații europeni amenințați de Rusia cu tăierea gazului.

Joe Biden i-a transmis un mesaj lui Vladimir Putin: „Nu vei reuși niciodată să domini Ucraina!”. SUA vor confisca averile oligarhilor ruși pe care liderul de la Casa Albă îi numește cleptomani. Banii obținuți din vânzarea acestor proprietăți vor fi folosiți la reconstrucția Ucrainei.

„Le vom confisca iahturile, casele de lux și alte câștiguri obținute de Putin, de cleptomani … Da. Cleptomania. Tipii care sunt cleptomani. Dar aceștia sunt băieți răi. Vor fi create noi proceduri accelerate pentru confiscarea și pentru sechestrarea acestor proprietăți.

Se va asigura că, atunci când activele oligarhilor vor fi vândute, fondurile vor putea fi folosite direct pentru a remedia răul pe care Rusia l-a cauzat și pentru a ajuta la construirea Ucrainei”, a spus Joe Biden.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

Biden atrage atenția că șantajul gazului nu va fi unul care să îi ofere lui Putin șansa unui câștig. SUA vor sprijini Bulgaria și Polonia după ce Moscova le-a închis robinetul.

Joe Biden vrea găsirea unor alternative pentru dependența de gazul rusesc

„Suntem capabili să folosim vasta noastră sursă de energie din țară. Unele țări europene s-au confruntat cu mai multe provocări în ceea ce privește reducerea dependenței lor de combustibilul rusesc.

Aceste acțiuni dovedesc că energia nu este doar o marfă pe care Rusia o vinde pentru a ajuta la satisfacerea nevoilor altor țări, ci o armă folosită pentru a se desfășura împotriva celor care se opun agresiunii lor”, a mai spus președintele Americii.

În prezent, sunt discuții cu Japonia, Coreea, Qatar și altele, pentru a susține efortul SUA de a ajuta aliații europeni amenințați de Rusia cu tăierea gazului. Biden spune că nimic nu e mai important decât libertatea.

„Investiția în libertatea și în securitatea Ucrainei este un preț mic pe care trebuie să-l plătim pentru a pedepsi agresiunea rusă și pentru a diminua riscul unor conflicte viitoare. Putin, nu vei reuși niciodată să domini Ucraina”, a concluzionat Joe Biden.