• Președintele Joe Biden va fi gazda unui dineu de stat pentru președintele francez Emmanuel Macron în decembrie, a anunțat luni Casa Albă.
  • Cina, programată pentru 1 decembrie, va fi prima vizită de stat găzduită de Biden după aproape doi ani de mandat.
  • Întârzierea este în parte un rezultat al pandemiei CCOVI-19, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, în timpul unei ședințe de informare de luni.

Preşedintele american Joe Biden îl va primi pe omologul său francez Emmanuel Macron la 1 decembrie la Washington, pentru o vizită de stat, a anunţat luni purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, potrivit CBS News.

,,Această vizită va fi o dovadă a profunzimii şi forţei relaţiei dintre SUA şi Franţa, cel mai vechi aliat al nostru” , a declarat ea.

Vizitele de stat sunt celebrate cu mare pompă şi contrastează astfel cu reuniunile bilaterale organizate de preşedinţii americani pentru liderii străini. Sub preşedinţia lui Biden nu a avut loc niciuna până acum, explicaţia oferită de Karine Jean-Pierre fiind că restricţiile legate de pandemia de COVID-19 au împiedicat asta.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Întrebată despre alegerea Franţei pentru această premieră în mandatul lui Biden, purtătoarea de cuvânt a răspuns că ,,acordăm o mare importanţă relaţiilor noastre cu Franţa” .

Legăturile sunt ,,fondate pe valori democratice comune, pe legături economice şi o cooperare în materie de apărare şi de securitate” .

Potrivit POLITICO, relaţiile dintre Paris şi Washington au cunoscut o criză majoră anul trecut, când Australia a anunţat brusc că renunţă la un contract de achiziţie de submarine convenţionale franceze în favoarea unui acord pentru submarine nucleare de atac americane.