• Biden s-a întâlnit cu gazda sa germană în pitorescul castel Elmau, unde G7 – Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Statele Unite – organizează un summit de 3 zile dominat de criza din Ucraina.
  • Biden a lăudat conducerea lui Scholz în calitate de preşedinte actual al G7 într-o perioadă de tulburări în Europa, declanşate de războiul Rusiei şi de consecinţele economice globale ulterioare.
  • Un oficial american de rang înalt a declarat că Washingtonul a „investit foarte mult” în relaţia cu Germania de când Biden a preluat funcţia în urmă cu aproape doi ani şi jumătate.

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat duminică pe cancelarul german Olaf Scholz pentru leadership în urma războiului Rusiei împotriva Ucrainei şi a îndemnat Occidentul să rămână unit.

Trebuie să rămânem uniţi”, i-a spus Biden lui Scholz la o întâlnire înaintea summitului G7 din Germania, relatează AFP.

Preşedintele rus Vladimir Putin a sperat „că, într-un fel, NATO şi G7 se vor scinda”, a spus Biden. „Dar nu am făcut-o şi nu o vom face”.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Biden s-a întâlnit cu gazda sa germană în pitorescul castel Elmau, unde G7 – Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Statele Unite – organizează un summit de 3 zile dominat de criza din Ucraina.

Biden laudă conducerea lui Scholz

Biden a lăudat conducerea lui Scholz în calitate de preşedinte actual al G7 într-o perioadă de tulburări în Europa, declanşate de războiul Rusiei şi de consecinţele economice globale ulterioare.

Vreau să vă felicit pentru că aţi făcut un pas înainte aşa cum aţi făcut-o când aţi devenit cancelar” şi „pentru modul în care aţi avut un mare impact asupra restului Europei pentru a acţiona, în special în ceea ce priveşte Ucraina”, i-a spus Biden lui Scholz.

Un oficial american de rang înalt a declarat că Washingtonul a „investit foarte mult” în relaţia cu Germania de când Biden a preluat funcţia în urmă cu aproape doi ani şi jumătate.

Discuţiile lor au fost „o bună ocazie de a afirma legăturile profunde şi durabile dintre cele două ţări. În ceea ce priveşte agenda întâlnirii, aşteptaţi-vă ca Rusia şi Ucraina să fie în capul listei, inclusiv coordonarea noastră strânsă şi continuă pe plan politic şi diplomatic”, a declarat oficialul.