• Biden a vizitat un cartierul Lost Valley după dezastrele cauzate de furtuni.
  • După New Jersey, Biden a planificat să viziteze New York City.
  • Cel puțin 50 de oameni au fost uciși în șase state din SUA.

Biden a vizitat un cartierul Lost Valley, Manville după dezastrele cauzate de furtuni. Cel puțin 50 de oameni au fost uciși în șase state din estul Statelor Unite ale Americii. După New Jersey, Biden a planificat să viziteze New York.

Biden a vizitat marți un cartier din New Jersey, devastat de inundațiile provocate de rămășițele uraganului Ida. Președintele Americii a mers pe o stradă din cartierul Lost Valley din Manville, unde curățenia continuă după ce râul Raritan a distrus casele.

„Este incredibil. Ceea ce mă miră este că nu ne-am putea explica cum s-ar putea genera o înălțime a apei, care a crescut în unele cazuri aproape la ferestrele acestor case, literalmente, deasupra capului dumneavoastră,” a declarat Biden.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Cel puțin 50 de oameni au fost uciși în șase state din est, iar precipitațiile de săptămâna trecută au întrecut recorduri.

În urma vizitelor, Biden a ieșit la declarații, spunând că: „Pierderile la care am fost martori astăzi sunt profunde, zeci de vieți pierdute, case distruse, și în Manville inclusiv prin scurgeri de gaze provocate de inundații, infrastructura deteriorată, inclusiv sistemul feroviar. Și gândurile mele sunt cu toate acele familii afectate de furtuni și toate acele familii care au pierdut pe cineva pe care îl iubesc.”

După oprirea sa în New Jersey, Biden a planificat să viziteze New York City. Președintele se pregătește să solicite cheltuieli federale pentru fortificarea infrastructurii.

„Fiecare parte a țării, fiecare parte a țării este lovită de vremea extremă. Și acum vedem în timp real cum va arăta țara și, dacă nu facem ceva, nu o putem întoarce foarte mult, dar o putem împiedica să se înrăutățească,” menționează Biden.