• Un nou sondaj Gallup arată că Joe Biden este mai popular decât a fost Trump în orice moment de când a început să candideze la funcția de președinte în iunie 2015.
  • Evaluarea favorabilă a lui Biden arată acum în mod similar cu cea a lui Barack Obama în cel de-al doilea mandat din 2013.
  • Cu toate acestea, la o lună de la alegerile prezidențiale, Trump continuă să afirme: „We’re winning!”.

Alegerile din 2020 au fost, ca aproape toate celelalte în mare parte despre sentimentele electoratului față de candidați. Cu toate acestea, nu s-a acordat suficientă atenție faptului că principalul contracandidat al președintelui în funcție era un tip destul de popular. El nu i-a permis lui Trump să facă din acest scrutin, alegerea răului cel mai mic, se arată într-o analiză CNN.

Statisticile spun că Joe Biden, are un rating favorabil de 55% și un rating nefavorabil de 41%. Același sondaj îi conferă președintelui Donald Trump un rating favorabil de 42% și un unul nefavorabil de 57 de procente.

Cel mai mare rating favorabil pe care l-am putut găsi în orice sondaj de interviu live pentru Trump a fost după ce a câștigat alegerile din 2016. Evaluarea sa favorabilă a fost de 50% într-un sondaj Bloomberg News realizat de Selzer and Company. Trump nu a reușit niciodată să depășească 50% în niciun sondaj de interviu live.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Biden, prin comparație, a reușit de mai multe ori. El a făcut-o în sondajele CNN / SSRS, Fox News și New York Times / Siena College din octombrie, acestea fiind doar câteva.

Evaluarea favorabilă a lui Biden arată acum în mod similar cu cea a lui Barack Obama în cel de-al doilea mandat din 2013. Acest lucru oferă o perspectivă: faptul că Biden este mai popular decât nepopular, nu este ceva anormal. Ceea ce era atipic a fost că Trump a fost ales, în ciuda faptului că era atât de nepopular în sondaje. Poate și mai neobișnuit este că el nu ar putea ajunge niciodată peste 50% în timpul președinției sale, ceea ce este nemaiauzit în politica americană modernă.

Calificativul favorabil relativ ridicat al lui Biden depășește chiar și popularitatea Partidului Democrat, aceasta fiind doar de 45% în sondajul Gallup și CNN, încă din octombrie.

Alegerile prezidențiale din acest an din SUA, au punctat un moment istoric: candidații democrați au câștigat votul la nivel național cu aproximativ 3 puncte, în timp ce Biden a câștigat cu 4,5 puncte. Astfel, partidul majoritar al Camerei s-a descurcat mai rău decât candidatul la prezidențiale al părții lor, care nu era titular.
Și candidații democrați la Cameră au primit de fapt mai puține voturi decât candidații la Camera Republicană în state cheie, cum ar fi Arizona, Georgia, Pennsylvania și Wisconsin. Biden, desigur, a câștigat toate aceste câmpuri de luptă și, împreună cu ele, președinția. Pe de altă parte, ratingul favorabil al Partidului Republican, de 43%, s-a potrivit cu cel al lui Trump, 42%.

La polul opus, Trump a precizat sâmbătă, la primul său miting post-alegeri, din Georgia, că nu intenționează să renunțe la afirmațiile sale nefondate, potrivit cărora alegerile de luna trecută i-au fost furate, spunând unei mulțimi de susținători, că va câștiga cumva în continuare: „We’re winning!”. Mulțimea, care în contextul numărului de cazuri de Covid-19 în continuă creștere, a ignorat în mare parte măsurile de distanțare socială și purtarea măștii, i-a răspuns președintelui în funcție, ovaționând: „Fight for Trump!”, relatează South China Morning Post.