Biden nu crede că va exista un „război total” în Orientul Mijlociu: „Cred că îl putem evita”

Președintele Joe Biden a declarat joi că nu crede că va exista un „război total” în Orientul Mijlociu, o regiune care a fost tensionată pe fondul atacurilor Israelului în Gaza și Liban și al escaladării tensiunilor dintre aliatul american și Iran. Președintele a declarat că un astfel de război poate fi evitat, dar trebuie să se facă mai mult pentru a se asigura acest lucru, scrie Reuters.

Întrebat cât de încrezător este că un astfel de război poate fi evitat, Biden a făcut o pauză și le-a spus reporterilor: „Cât de încrezător sunteți că nu va ploua? Uite, nu cred că va fi un război total. Cred că îl putem evita”.

El a adăugat: „Dar sunt încă multe de făcut, multe de făcut.” Când a fost întrebat dacă ar trimite trupe americane pentru a ajuta Israelul, el a răspuns: „Am ajutat deja Israelul. Vom proteja Israelul”.

Tensiunile dintre Iran și Israel au fost ridicate, Israelul cântărind opțiunile de răspuns la atacul cu rachete balistice de marți al Teheranului, efectuat de Iran ca răspuns la acțiunea militară a Israelului în Liban.

Exit mobile version