• Biden spune că „nimic nu sugerează” că cele trei obiecte doborâte sunt legate de China.
  • Președintele SUA nu-și cere „nicio scuză” pentru doborârea balonului de supraveghere chinezesc.
  • China sugerează luarea de ,,contramăsuri” împotriva SUA.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat joi că nimic nu sugerează că obiectele aeriene doborâte recent în spațiul aerian al SUA fac parte din programul de spionaj al Chinei.

Biden a declarat reporterilor că armata americană a analizat îndeaproape spațiul aerian al țării în urma primului incident și a stabilit că obiectele au fost probabil legate de companii private sau instituții de cercetare, relatează presa internațională.

Nu a existat o creștere bruscă a obiectelor aeriene pe cerul SUA, a afirmat Biden, precizând că va da ordinul de a doborî orice obiect care ar putea reprezenta o amenințare pentru poporul american. Cu toate acestea, el a adăugat că guvernul încă nu știe exact ce au fost cele trei obiecte doborâte, explicând că armata a acționat din exces de precauție.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Nu căutăm un nou Război Rece”

Biden a declarat că nu va prezenta scuze Chinei în legătură cu ultimele tensiuni, concluzionând că se așteaptă să vorbească în curând cu președintele chinez Xi Jinping.

,,Căutăm competiția, nu conflictul cu China. Nu căutăm un nou Război Rece” , a declarat Biden. ,,Dar nu îmi cer scuze” .

Biden a declarat că incidentele recente subliniază importanța ,,menținerii unor linii deschise de comunicare între diplomații noștri și profesioniștii noștri militari” .

Cel puțin trei obiecte au fost doborâte de avioane de vânătoare americane în ultimele zile, care au fost probabil folosite în scopuri comerciale sau în alte scopuri ,,benigne” , au raportat oficiali de la Casa Albă.

Între timp, autoritățile chineze au continuat să nege că balonul a fost folosit pentru colectarea de informații și au sugerat că China ar putea lua ,,contramăsuri” .