• Consumatorii de droguri ar trebui integrați într-un program de reabilitare, nu închiși, spune Biden, recunoscând că legea privind controlul criminalității, propusă de el în anii ’90, a fost o greșeală.
  • Candidatul democrat la președinție se distanțează față de susținerea legislației de acum trei decenii, care a condus la închiderea foarte multor oameni.
  • Legea privind controlul criminalității a avut un impact disproporționat asupra negrilor, fiind criticată dur de-a lungul ultimelor trei decenii.

Întrebat fiind dacă a fost o greșeală susținerea unei legi din 1994 care stabilea sancțiuni mai dure pentru deținerea de droguri, Joe Biden a răspuns afirmativ, subliniind că un consumator de droguri ar trebui integrat într-un program de reabilitare, nu închis, relatează The Independent.

Nu cred că cineva ar trebui să ajungă în instanță pentru consumul de droguri”, a declarat candidatul democrat la președinție la postul ABC.

În ianuarie 2019, înainte de a-și anunța candidatura la președinție, Biden a numit sprijinul său pentru acea lege „o mare greșeală”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Legea privind controlul criminalității, propusă în anii `90 de fostul vicepreședinte cerea pedepse minime, fără drept la eliberare condiționată pentru infracțiunile legate de droguri. Legea a fost criticată de-a lungul ultimelor trei decenii, ducând la pedepse dure și proceduri de condamnare care au avut un impact disproporționat asupra negrilor.

Un senator american din Delaware a declarat chiar că persoanele care au cazier pentru deținerea de marijuana ar trebui să aibă cazierul șters și că SUA ar trebui să construiască în schimb centre de reabilitare. Biden a propus, de asemenea, formarea unui „grup național de studiu”, la care să participe reprezentanți ai poliției și conducători ai comunităților de culoare pentru a îmbunătăți aplicarea legii.