Biden s-a răzgândit: „Consumatorii de droguri nu ar trebui să fie închiși”

Biden

Biden

Întrebat fiind dacă a fost o greșeală susținerea unei legi din 1994 care stabilea sancțiuni mai dure pentru deținerea de droguri, Joe Biden a răspuns afirmativ, subliniind că un consumator de droguri ar trebui integrat într-un program de reabilitare, nu închis, relatează The Independent.

Nu cred că cineva ar trebui să ajungă în instanță pentru consumul de droguri”, a declarat candidatul democrat la președinție la postul ABC.

În ianuarie 2019, înainte de a-și anunța candidatura la președinție, Biden a numit sprijinul său pentru acea lege „o mare greșeală”.

Legea privind controlul criminalității, propusă în anii `90 de fostul vicepreședinte cerea pedepse minime, fără drept la eliberare condiționată pentru infracțiunile legate de droguri. Legea a fost criticată de-a lungul ultimelor trei decenii, ducând la pedepse dure și proceduri de condamnare care au avut un impact disproporționat asupra negrilor.

Un senator american din Delaware a declarat chiar că persoanele care au cazier pentru deținerea de marijuana ar trebui să aibă cazierul șters și că SUA ar trebui să construiască în schimb centre de reabilitare. Biden a propus, de asemenea, formarea unui „grup național de studiu”, la care să participe reprezentanți ai poliției și conducători ai comunităților de culoare pentru a îmbunătăți aplicarea legii.

Exit mobile version