• Președintele Statelor Unite, Joe Biden, o va primi săptămâna viitoare la Washington DC pe președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au anunțat joi atât Casa Albă, cât și Comisia Europeană.
  • Cei doi lideri urmează să se întâlnească vineri, 10 martie, și să treacă în revistă „cooperarea solidă” dintre SUA și UE în susținerea Ucrainei pe fondul războiului acesteia cu Rusia.
  • În timpul călătoriei sale nord-americane, Von der Leyen urmează să viziteze și Canada și să se întâlnească cu premierul acesteia, Justin Trudeau, pe 7 martie.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, o va primi săptămâna viitoare la Washington DC pe președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au anunțat joi atât Casa Albă, cât și Comisia Europeană, scrie POLITICO.

Cei doi lideri urmează să se întâlnească vineri, 10 martie, și să treacă în revistă ,,cooperarea solidă” dintre SUA și UE în susținerea Ucrainei pe fondul războiului acesteia cu Rusia. Potrivit Casei Albe, printre alte subiecte pe care Biden și Von der Leyen urmează să le abordeze se numără abordarea crizei climatice prin investiții în tehnologii curate, securitatea energetică europeană și ,,provocările internaționale în materie de securitate”, inclusiv cele presupuse a fi reprezentate de China.

,,Ei vor discuta, de asemenea, despre coordonarea dintre SUA și UE pentru a combate criza climatică prin investiții în tehnologii curate bazate pe lanțuri de aprovizionare sigure” , se arată în comunicat.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

Von der Leyen se va deplasa în Canada pentru a se întâlni cu premierul Justin Trudeau în prima parte a săptămânii și apoi va continua spre Washington.