• SUA au început să tragă un semnal de alarmă cu privire la pregătirile Rusiei pentru o invazie a Ucrainei cu mult înainte ca Putin să anunțe „operațiunea specială” împotriva țării pe 24 februarie.
  • „Știu că mulți oameni au crezut că exagerez”, a declarat Biden la o recepție pentru strângere de fonduri în Los Angeles.
  • Avertismentele au fost întâmpinate cu neîncredere și chiar cu critici din partea unor aliați europeni, care la acea vreme considerau că Statele Unite sunt prea alarmiste

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat ieri că omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, „nu a vrut să audă” avertismentele americane înainte de invazia Rusiei în Ucraina.

„Știu că mulți oameni au crezut că exagerez”, a declarat Biden la o recepție pentru strângere de fonduri în Los Angeles, referindu-se la avertizările sale privind posibilitatea unui atac rusesc.

„Dar știam că aveam date care să susțină (evaluarea)”, a adăugat el în fața jurnaliștilor.

Recomandări

FERMIERII PROTESTEAZĂ LA BRUXELLES
CARE ESTE SECRETUL LONGEVITĂȚII
ROMÂNII, CONSUMATORI DE PRODUSE BIO
IOHANNIS MERGE LUNI LA PARIS
UN AVIATOR ȘI-A DAT FOC ÎN SEMN DE PROTEST
LUKAȘENKO VREA UN NOU MANDAT

„(Președintele rus Vladimir Putin) urma să intre la graniță. Și nu a existat nicio îndoială, iar Zelenski nu a vrut să audă asta și nici mulți oameni nu au vrut să audă. Înțeleg de ce nu au vrut să audă asta, dar el a intrat”.

Statele Unite au început să tragă un semnal de alarmă cu privire la pregătirile Rusiei pentru o invazie a Ucrainei cu mult înainte ca Putin să anunțe „operațiunea specială” împotriva țării pe 24 februarie.

Avertismentele au fost întâmpinate cu neîncredere și chiar cu critici din partea unor aliați europeni, care la acea vreme considerau că Statele Unite sunt prea alarmiste