• SUA au început să tragă un semnal de alarmă cu privire la pregătirile Rusiei pentru o invazie a Ucrainei cu mult înainte ca Putin să anunțe „operațiunea specială” împotriva țării pe 24 februarie.
  • „Știu că mulți oameni au crezut că exagerez”, a declarat Biden la o recepție pentru strângere de fonduri în Los Angeles.
  • Avertismentele au fost întâmpinate cu neîncredere și chiar cu critici din partea unor aliați europeni, care la acea vreme considerau că Statele Unite sunt prea alarmiste

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat ieri că omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, „nu a vrut să audă” avertismentele americane înainte de invazia Rusiei în Ucraina.

„Știu că mulți oameni au crezut că exagerez”, a declarat Biden la o recepție pentru strângere de fonduri în Los Angeles, referindu-se la avertizările sale privind posibilitatea unui atac rusesc.

„Dar știam că aveam date care să susțină (evaluarea)”, a adăugat el în fața jurnaliștilor.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„(Președintele rus Vladimir Putin) urma să intre la graniță. Și nu a existat nicio îndoială, iar Zelenski nu a vrut să audă asta și nici mulți oameni nu au vrut să audă. Înțeleg de ce nu au vrut să audă asta, dar el a intrat”.

Statele Unite au început să tragă un semnal de alarmă cu privire la pregătirile Rusiei pentru o invazie a Ucrainei cu mult înainte ca Putin să anunțe „operațiunea specială” împotriva țării pe 24 februarie.

Avertismentele au fost întâmpinate cu neîncredere și chiar cu critici din partea unor aliați europeni, care la acea vreme considerau că Statele Unite sunt prea alarmiste