Biden, ultima zi în Europa: întâlnire cu președintele Duda, vizită la refugiați și discurs important

Joe Biden Sursă: Mediafax Foto
  • Joe Biden, se va întâlni cu omologul polonez, Andrzej Duda, va vizita refugiați și va ține un discurs în ultima zi a călătoriei în Europa.
  • Vizita președintelui american în Europa are scopul de a sincroniza modul în care aliații occidentali abordează războiul dintre Rusia și Ucraina și de a asigura națiunile că au sprijinul Statelor Unite ale Americii.
  • Înainte de a se întoarce la Washington, președintele va susține un discurs, prezentat de Casa Albă drept un „discurs important”.

Președintele american, Joe Biden, se va întâlni cu președintele polonez, Andrzej Duda, va vizita refugiați și va ține un discurs în ultima zi a călătoriei în Europa.

Vizita președintelui american, Joe Biden, în Europa are scopul de a sincroniza modul în care aliații occidentali abordează războiul dintre Rusia și Ucraina și de a asigura națiunile că au sprijinul Statelor Unite ale Americii.

Sâmbătă, la Varșovia, Joe Biden va avea o întâlnire bilaterală cu președintele polonez, Andrzej Duda, pentru a discuta despre modul în care SUA și aliații săi răspund la criza refugiaților, care a apărut ca urmare a războiului și se va întâlni cu refugiați ucraineni.

Înainte de a se întoarce la Washington, președintele va susține un discurs, prezentat de Casa Albă drept un „discurs important”.

Călătoria lui Biden prin Europa a început la Bruxelles, unde președintele american s-a întâlnit cu principalii aliați ai SUA. Călătoria se încheie într-o țară care se învecinează cu Ucraina unde problemele de securitate regională și criza umanitară, în curs de desfășurare, sunt în prim-plan.