• Președintele american Joe Biden se va deplasa în Polonia după întâlnirile pe care le va avea săptămâna aceasta la Bruxelles cu aliații din NATO, liderii G7 și liderii UE.
  • Președintele Biden se va deplasa la Varșovia, Polonia, unde va avea o întâlnire bilaterală cu președintele polonez Andrzej Duda.

Președintele Joe Biden a adăugat o oprire în Polonia la călătoria sa din această săptămână în Europa pentru discuții urgente cu NATO și aliații europeni, în timp ce forțele rusești își concentrează focul asupra orașelor și a civililor prinși în capcană în cadrul unei invazii de aproape o lună în Ucraina.

Biden se va deplasa mai întâi la Bruxelles, în Belgia, iar vineri va ajunge în Polonia, pentru a se întâlni cu liderii de acolo.

Scopul vizitei în Polonia a președintelui Biden o constituie discuțiile „despre eforturile internaționale de a sprijini Ucraina și de a impune Rusiei costuri severe și fără precedent pentru invazia sa”, conform purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Vineri, 25 martie, președintele Biden se va deplasa la Varșovia, Polonia, unde va avea o întâlnire bilaterală cu președintele polonez Andrzej Duda. Președintele va discuta despre modul în care Statele Unite, alături de aliații și partenerii noștri, răspund la criza umanitară și a drepturilor omului pe care a creat-o războiul nejustificat și neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei”, se arată într-un comunicat al Casei Albe.

Totodată, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat, duminică, faptul că nu există „niciun plan”, ca președintele american Joe Biden să călătorească în Ucraina săptămâna viitoare.

Călătoria (lui Joe Biden – n.r.) se va concentra pe continuarea mobilizării lumii în sprijinul poporului ucrainean și împotriva invaziei președintelui Putin în Ucraina, dar nu există planuri de a călători în Ucraina”, a spus Psaki pe Twitter.

Luni, înainte de călătorie, Biden va discuta despre război cu liderii europeni. Președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, premierul Italiei, Mario Draghi, și premierul Marii Britanii, Boris Johnson, sunt așteptați să ia parte la discuții, a anunțat duminică Casa Albă.

Biden va efectua o vizită la Bruxelles pe 23 martie, unde la summiturile NATO, G7 și UE va discuta situația din Ucraina, a mai informat Casa Albă.