• Joe Biden va semna o serie de ordine executive în primele sale zile de mandat
  • Biden intenționează să readucă SUA la acordurile climatice de la Paris și la acordul nuclear iranian
  • Nu se menționează reînscrierea în Organizația Mondială a Sănătății

Joe Biden va semna o serie de ordine executive în primele sale zile de mandat, în încercarea de a anula și preveni daunele produse în țară și în străinătate de Donald Trump, relatează The Guardian.

Joe Biden a subliniat deja planurile de a trimite un proiect de lege privind imigrația și un pachet de stimulare și ajutor Covid unui nou Congres controlat de democrați. El a spus vineri că se va ocupa și de livrarea de vaccinuri împotriva Covid-19, „cufundată în haos” cu Trump.

Biden mai intenționează să readucă SUA la acordurile climatice de la Paris și la acordul nuclear iranian, să anuleze interdicția de călătorie a lui Trump împotriva unor țări cu majoritate musulmană și să restricționeze evacuările și executările silite în cadrul pandemiei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Într-un memoriu publicat sâmbătă, noul șef de cabinet de la Casa Albă, Ron Klain, a declarat: „Aceste acțiuni vor schimba cursul pandemiei, vor combate schimbările climatice, vor promova echitatea rasială și vor sprijini alte comunități defavorizate și ne vor reconstrui economia, coloana vertebrală a acestei țări, bărbații și femeile muncitoare care au construit națiunea noastră. Deși obiectivele politice din aceste acțiuni executive sunt îndrăznețe, vreau să fiu clar: teoria juridică din spatele lor este întemeiată și reprezintă restabilirea unui rol constituțional adecvat pentru președinte.”

Totuși, documentul nu menționează reînscrierea în Organizația Mondială a Sănătății, asumată anterior ca prioritate. Klain a declarat că ordinele ulterioare vor aborda și reforma justiției penale, accesul la asistență medicală și „alte priorități”.