Biden vrea să anuleze acțiunile lui Trump încă din primele zile. Planurile noului președinte american

United States President-elect Joe Biden makes remarks announcing "Key Members of White House Science Team" from the Queen Theatre in Wilmington, Delaware. Biden Remarks announcing "Key Members of White House Science Team", Wilmington, Delaware, USA - 16 Jan 2021,Image: 584042118, License: Rights-managed, Restrictions: This image is from the Biden Transition video feed, Model Release: no

Joe Biden va semna o serie de ordine executive în primele sale zile de mandat, în încercarea de a anula și preveni daunele produse în țară și în străinătate de Donald Trump, relatează The Guardian.

Joe Biden a subliniat deja planurile de a trimite un proiect de lege privind imigrația și un pachet de stimulare și ajutor Covid unui nou Congres controlat de democrați. El a spus vineri că se va ocupa și de livrarea de vaccinuri împotriva Covid-19, „cufundată în haos” cu Trump.

Biden mai intenționează să readucă SUA la acordurile climatice de la Paris și la acordul nuclear iranian, să anuleze interdicția de călătorie a lui Trump împotriva unor țări cu majoritate musulmană și să restricționeze evacuările și executările silite în cadrul pandemiei.

Într-un memoriu publicat sâmbătă, noul șef de cabinet de la Casa Albă, Ron Klain, a declarat: „Aceste acțiuni vor schimba cursul pandemiei, vor combate schimbările climatice, vor promova echitatea rasială și vor sprijini alte comunități defavorizate și ne vor reconstrui economia, coloana vertebrală a acestei țări, bărbații și femeile muncitoare care au construit națiunea noastră. Deși obiectivele politice din aceste acțiuni executive sunt îndrăznețe, vreau să fiu clar: teoria juridică din spatele lor este întemeiată și reprezintă restabilirea unui rol constituțional adecvat pentru președinte.”

Totuși, documentul nu menționează reînscrierea în Organizația Mondială a Sănătății, asumată anterior ca prioritate. Klain a declarat că ordinele ulterioare vor aborda și reforma justiției penale, accesul la asistență medicală și „alte priorități”.

Exit mobile version