Biden vrea să limiteze accesul americanilor la arme de foc: „Nu vom aștepta producerea unui nou atac”

joe-biden-7 Foto: Profimedia
  • Joe Biden a anunţat că intenţionează să aplice măsuri pentru limitarea vânzărilor armelor de foc
  • Joe Biden: „Această Administraţie nu va aştepta producerea unui nou atac armat soldat cu victime multiple pentru a lansa un apel
  • Anunțul a fost făcut cu ocazia împlinirii a trei ani de la atacul armat de la Liceul „Marjory Stoneman Douglas”

Preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat duminică după-amiază că intenţionează să aplice măsuri pentru limitarea vânzărilor armelor de foc, în scopul evitării atacurilor armate care se pot solda cu numeroase victime.

„Această Administraţie nu va aştepta producerea unui nou atac armat soldat cu victime multiple pentru a lansa un apel. Vom lua măsuri pentru oprirea epidemiei violenţelor armate şi pentru a face mai sigure şcolile şi comunităţile”, a declarat Joe Biden cu ocazia împlinirii a trei ani de la atacul armat comis la Liceul „Marjory Stoneman Douglas”, situat în Parkland, Florida, un incident soldat cu 17 morţi.

„Cer astăzi Congresului să aplice reforme logice privind armele de foc, inclusiv prin solicitarea efectuării de verificări aprofundate privind vânzarea tuturor armelor de foc, prin interzicerea armelor de asalt şi a încărcătoarelor de mare capacitate, prin eliminarea imunităţii producătorilor de arme care aduc cu bună ştiinţă arme de război pe străzile noastre. Le datorăm o schimbare celor pe care i-am pierdut şi celor rămaşi îndureraţi. Este momentul să acţionăm acum”, a subliniat Joseph Biden, conform unui comunicat postat pe site-ul Casei Albe.