• Milioane de migranți ar avea șanse să obțină cetățenia americană.
  • Biden a semnat mai multe decrete cu privire la migrație și cere Guvernului să faciliteze naturalizarea acestora.
  • Primul pas va fi reunirea părinților și copiilor despărțiți la frontieră în urma măsurilor radicale luate de administrația Trump.
  • Administraţia Obama-Biden, de asemenea, a separat copiii și părinții imigranți la graniță, dar mult mai rar, spun activiștii.

Președintele SUA, Joe Biden, a semnat o serie de decrete cu privire la imigraţie, prin care îşi confirmă voinţa de a relua tradiţia primirii de imigranţi de către Statele Unite, oprită de epoca Trump, transmite BBC.

În încercarea de a descuraja imigrația ilegală, administrația președintelui Donald Trump a separat familii fără forme legale, după ce aceștia au trecut granița SUA-Mexic.

Așadar, unul dintre ordinele executive vizează înființarea unei echipe de lucru care să reunească familiile de imigranți separați de politica de „zero toleranță” adoptată de administrația Trump în 2018.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Sarcina acestui grup de lucru va fi să îi identifice și să propună soluții pentru reunirea familiilor, „în funcție de dorințele și situațiile lor”, au precizat înalții oficiali fără a preciza dacă acest lucru ar putea include întoarcerea pe solul american a părinților sau copiilor deportați.

Al doilea decret vizează ţările de origine ale migranţilor.

Iniţiativa are în vedere să restabilească modalităţi de imigraţie legală la sursă – ca cele care au permis în timpul lui Barack Obama aducerea a sute de minori ai căror părinţi se aflau deja în Statele Unite, fără să fie nevoiţi, astfel, să recurgă la rute periculoase ale imigraţiei.

Cel de-al treilea decret vizează să favorizeze integrarea imigranţilor stabiliţi în mod legal în Statele Unite.