- BIG BEN s-a trezit chiar în noaptea de revelion.
- Ceasul din turnul superstar al Londrei a bătut pentru prima dată după patru ani de tăcere.
- Turnul Elisabeth intra atunci în reparațiicare au costat 29 milioane de lire sterline.
Big Ben a sunat ultima dată în urmă cu 4 ani. Turnul Elisabeth intra atunci în reparațiicare au costat 29 milioane de lire sterline. Sute de parlamentari s-au adunat pe 21 august 2017 în fața Parlamentului pentru a auzi clopotul final al ceasului.
Laburistul Steve Pound a fost extrem de emoționat.
În ultimii patru ani, Cumbria Clock Company din Lake District, Anglia, a curățat panoul frontal al ceasului, soneria și aproximativ 1.000 de piese.
Ceasul cântărește aproximativ 5 tone și are o lungime de 2,5 metri.
Dacă astăzi numele Big Ben se referă la întregul turn clopotniță, acesta este de fapt numele celui mai mare clopot din interiorul turnului, care este folosit pentru a bate orele.
Big Ben, situat în Turnul Elisabeta din Londra, se află în capitala britanică din 1859. Este cel mai mare proiect de reparații din istoria sa, costând 79,7 milioane de lire sterline (aproximativ 107 milioane de dolari). milioane de euro).
La începutul acestui an, membrii echipei de reparații de la Big Ben au descoperit pagube importante provocate de campania de bombardamente germano-naziste din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Deteriorarea, care a devenit evidentă doar atunci când meșterii au reușit să demonteze întregul ceas, a adăugat mai mult timp și bani la proiectul de renovare, ceea ce i-a determinat pe unii politicieni britanici să se plângă de costuri.
În ciuda întârzierilor, echipa care lucrează la Big Ben a reușit să finalizeze reparațiile în 2021.