• În ultimele 24 de ore au fost raportate 3.188 de noi îmbolnăviri cu virusul Sars-Cov-2, dintr-un total de peste 25.000 de teste antigen eefctuate.
  • De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 32 de decese.
  • De altfel, dintre cele 750 de persoane internate, luni, la ATI, 676 sunt persoane nevaccinate.

Peste 3.000 de noi cazuri de Covid-19 şi 32 de decese la pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, a anunţat duminică Grupul de Comunicare Strategică.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.188 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, dintr-un total de 25.065 teste RT-PCR și antigen efectuate.

De asemenea, au fost raportate 32 de decese, dintre care unul anterior intervalului de referinţă. Dintre cele 32 decese înregistrate, 26 au survenit la pacienți nevaccinați.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Creșterea capacității de testare și testarea în special a persoanelor cu posibilitate crescută de a fi infectate cu SARS-CoV-2 au rolul de a depista din timp boala, cu scopul de a acorda tratament rapid celor care au contactat COVID-19, dar și pentru a preveni,pe cât posibil, răspândirea accentuată a virusului, prin limitarea contactelor pe care purtătorii virusului le au cu alte persoane.

Pentru a sprijini această activitate, persoanele care au simptome ce pot indica prezența virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului și a mirosului etc.) sunt rugate să apeleze medicul de familie, call-centerele DSP sau numărul unic de urgență 112 pentru a solicita testarea.

De asemenea, persoanele care manifestă simptome și sunt în București sau județul Ilfov se pot deplasa cu mijloace proprii, nu cu mijloace de transport în comun, la centrele special create pentru recoltarea de probe pentru testarea COVID-19.

Persoanele ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19 pentru a primi consultație și tratamentul necesar.

În situația în care aveți forme severe și simptomele se manifestă agresiv apelați numărul unic de urgență 112.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.612 paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, dintre care, 386 în București.

La nivelul întregii țări sunt ocupate 750 paturi ATI COVID-19.

De altfel, dintre cele 750 de persoane internate, luni, la ATI, 676 sunt persoane nevaccinate.