• Dimensiunea dezastrului este enormă.
  • Estimările Organizației Mondiale a Sănătății sugerează că până la 23 de milioane de oameni ar putea fi afectați de dezastrul natural.
  • Programul Alimentar Mondial al ONU face apel la 77 de milioane de dolari pentru a furniza rații alimentare și mese calde.

La cinci zile după ce un cutremur masiv cu magnitudinea de 7,8 grade a zguduit Turcia și Siria, numărul deceselor depășește 24.000. Imaginile filmate cu drona și imaginile din satelit au transmis realitatea distrugerii pe scară largă într-o zonă care se află la granița dintre două națiuni foarte diferite. Secretarul general al ONU, António Guterres, a declarat joi că nu am văzut încă întreaga amploare a pagubelor și a crizei umanitare care se desfășoară în fața ochilor noștri”.

Estimările Organizației Mondiale a Sănătății sugerează că până la 23 de milioane de oameni ar putea fi afectați de dezastrul natural. Dimensiunea dezastrului este enormă. Am făcut o mică cartografiere a dimensiunii zonei afectate”, a declarat Caroline Holt, director pentru dezastre, climă și crize la Federația Internațională a Crucii Roșii (IFRC). Este de mărimea Franței”.

Purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, a declarat că aproximativ 130 de echipe de căutare și salvare urbană din întreaga lume lucrează în Turcia, iar alte 57 de echipe sunt pe drum. Ca răspuns la criticii sirieni care au acuzat ONU că nu face suficient pentru a ajuta la găsirea victimelor, purtătorul de cuvânt a declarat că ONU nu are propriile echipe de căutare și salvare. În schimb, agenția are un rol de coordonare prin echipele sale de evaluare a dezastrelor.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Programul Alimentar Mondial al ONU face apel la 77 de milioane de dolari pentru a furniza rații alimentare și mese calde unui număr de 874.000 de persoane afectate de cutremurele din Turcia și Siria.

Printre cei care au nevoie urgentă de hrană caldă în condițiile de iarnă extrem de friguroasă din regiune se numără 284.000 de persoane recent strămutate în Siria și 590.000 de persoane în Turcia, inclusiv 45.000 de refugiați și 545.000 de persoane strămutate în interiorul țării.

Pentru miile de oameni afectați de cutremure, hrana este una dintre cele mai importante nevoi în acest moment, iar prioritatea noastră este de a o face să ajungă rapid la cei care au nevoie de ea”, a declarat directorul regional al PAM pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord, Corinne Fleischer, într-un comunicat.