• Premierul pakistanez și alți lideri au condamnat atacul.
  • Acesta este unul dintre cele mai grave din ultimii ani în această țară.
  • Un purtător de cuvânt al spitalului a confirmat că mai mult de 100 de persoane au fost rănite.

Bilanțul victimelor a crescut la cel puțin 87 de persoane în urma unui atentat sinucigaș cu bombă comis într-o moschee din Pakistan, care a vizat polițiști.

Moscheea se află într-o zonă de înaltă securitate a sediului poliției, iar o anchetă este în curs de desfășurare pentru a afla cum a intrat atentatorul. Premierul pakistanez și alți lideri au condamnat atacul – unul dintre cele mai grave din ultimii ani în Pakistan.

Talibanii pakistanezi au negat implicarea, după ce unul dintre comandanții lor a afirmat inițial că a fost implicat. Teroriștii doresc să creeze teamă, vizându-i pe cei care își îndeplinesc datoria de a apăra Pakistanul”, a declarat premierul Shehbaz Sharif. Acesta a declarat zi de doliu național în Pakistan.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Marți, salvatorii încă se străduiau să recupereze credincioșii îngropați sub dărâmături, un purtător de cuvânt declarând pentru BBC că operațiunea va continua încă trei ore. Operațiunea de salvare continuă de mai bine de 18 ore”, a declarat Mohammad Bilal Faizi.

Corpurile a încă 20 de persoane au fost recuperate și se teme că unele cadavre ar putea fi încă sub dărâmături.” Un purtător de cuvânt al spitalului a confirmat că mai mult de 100 de persoane au fost rănite. Între timp, au avut loc funeralii pentru peste 20 de ofițeri de poliție, sicriele lor fiind acoperite cu drapelul Pakistanului.

Între 300 și 400 de ofițeri de poliție se aflau în zonă în acel moment, a declarat anterior șeful poliției din Peshawar, Muhammad Ijaz Khan, presei locale. Moscheea se află într-una dintre cele mai puternic controlate zone ale orașului, care include cartierul general al poliției și birourile de informații și antiterorism.

Sharif a declarat că cei care se află în spatele atacului nu au nimic de-a face cu islamul”. El a adăugat: Întreaga națiune este unită împotriva amenințării terorismului”. Talibanii pakistanezi – un grup separat de guvernul taliban din Afganistan – au pus capăt unui armistițiu în noiembrie, iar de atunci violențele au crescut în țară.

În decembrie, acesta a vizat o secție de poliție – ca la Peshawar, în nord-vestul țării – ducând la moartea a 33 de militanți. Explozia de luni a avut loc în jurul orei 13:30, în timpul rugăciunilor de după-amiază în orașul din nord-vestul țării, care se află în apropierea graniței cu Afganistanul.