• România are azi 6.460 de cazuri noi de pacienți infectați cu coronavirus.
  • În ultimele 24 de ore au fost efectuate 30.246 de teste și au murit 168 de persoane.
  • Record la ATI: sunt internați 1.299 de pacienți.

Adrian Marinescu, despre recordul la ATI de azi

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș: „Dacă ne uităm și spunem da, sunt mai puține cazuri la nivel național nu înseamnă că situația este rezolvată. Pentru că în zonele roșii, și vorbim în primul rând de Capitală, avem în continuare foarte multe cazuri. Peste 1800.

Dacă avem atât de multe cazuri este clar că există presiune pe acele câteva spitale dedicate COVID. Asta înseamnă că sunt pacienți cu forme medii și mai ales severe și vom vedea creșterea constantă, ca în ultimele săptămâni, la Terapie Intensivă, evoluție nefavorabilă pentru mulți dintre cei care au formă critică.

Ce va fi peste o săptămână poate să însemne o presiune mai mare decât acum. Și va fi pentru formele severe la nivel de Terapie Intensivă”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Adrian Marinescu: „Dacă oamenii s-ar testa mai repede și am pune diagnosticul din timp, probabil că am reduce numărul cazurilor critice”

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș: „Este clar că în zonele cu maximă circulație, de exemplu în Capitală, oamenii interacționează. Dacă nu se luau acele măsuri probabil că ar fi existat o creștere și mai mare.

Dar trebuie să luăm în calcul și testarea. În momentul în care nu se testează suficient de mult e clar că rămân multe cazuri nediagnosticate și ajung într-o formă severă la spital. Ajung târziu. Dacă ar fi testați mai repede și am pune diagnosticul din timp, probabil că am reduce numărul celor care au forme critice.

Personalul medical găsește mereu resurse. Dar este foarte important cât de repede ajunge la spital. Altfel, ajunge când are deja insuficiență respiratorie și intervenția se face mai greu”.

Coronavirus în România. Bilanțul zilei de 11 decembrie

România are azi 6.460 de cazuri noi.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 30.246 de teste și au murit 168 de persoane.

La ATI sunt internați 1.299 de pacienți.

Coronavirus în România. Câte noi cazuri de COVID-19 au fost raportate

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.460 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Coronavirus în România. Câte decese au fost raportate

În intervalul 10.12.2020 (10:00) – 11.12.2020 (10:00) au fost raportate 168 decese (97 bărbați și 71 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Coronavirus în România. Situaţia persoanelor internate la Terapie Intensivă (ATI)

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.319. Dintre acestea, 1.299 sunt internate la ATI.

Coronavirus în România. Numărul testelor COVID-19 realizate la nivel naţional

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.386.813 teste. Dintre acestea, 30.246 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 20.287 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.959 la cerere.